Nincs megállás

2021.02.22. 17:30

Versenyre kel a Kárpát-medence és a világ legjobb fodrászaival

Bár még nem került pont a fodrász bizonyítványára, de már Európa és a világ legnagyobb versenyein a legjobbak közt szerepel Jójárt Natasa Emese.

Mészáros B. Endre

Fotó: Szita Tamás

– Versenyzős alkat?

– Serdülőként mellúszóként versenyeztem, de aktívan részt vettem mesterfodrász, hajgyógyász édesanyám Jójártné Szeibert Natália nemzetközi versenyeinek a felkészülésében. Műkörmös, láb- és kézápolóversenyeken pedig magam is több kiemelkedő eredményt értem el. Aztán két éve belekezdtem a fodrászatba is.

– A világ legszínvonalasabb fodrászvetélkedésén, az OMC (Organisation Mondiale Coiffure) Championship 2020-on három kategóriában top 12-be került. Vannak korábbi sikerei is?

– Életem első fodrászversenye 2019-ben a magyar bajnokság volt, ahol férfi klasszikus szárításban negyedik lettem, majd egy kecskeméti versenyen a második. Ez nagy lökést adott és Pécsett a Hesz János és Dudás Ágnes emlékversenyen menyasszonyi konty kategóriában ugyancsak második lettem, férfi klasszikus hajvágásban az ötödik, összetettben pedig második. Ezt követte élőben az Európa kupa harmadik hely. Majd jött az első online szépségkupa Kiskunhalason, ahol két számban is dobogóra kerültem, az online Kárpát Kupán pedig két harmadik és egy második helyezést szereztem.

– Hogy kell egy online fodrász-világbajnokságot elképzelni?

– Egy előre megadott – megjegyzem méregdrága – próbababát kell beszerezni, s azon dolgozunk, majd elküldjük a kész munka fotóit. Itt ügyelni kell arra is, hogy öltöztetjük fel a babát és miként sminkeljük. Végül édesanyámmal száz fölötti számú versenyző közül négy 12. és egy 13. helyet szereztünk. Hazánkból 19 fodrász indult, de amiben elindultunk, ott mi lettünk a legjobb magyar díjazottak. És nincs megállás, jövő hónapban az OMC Európa bajnoksága lesz, most arra készülünk.

– Mit hoz egy ilyen siker?

– A díjjal nem jár fizetség, viszont a rákészülés nem kevés pénzt és energiát igényel. Vidékről azonban csak így lehet bekerülni a szakmai élmezőnybe, és ez idővel megtérül az ügyfélkörben, valamint az oktatásokban.

– Létezik a kettős munkakörön, a versenyeken túl lazítás?

– Van egy Killer nevű francia buldog kiskutyám, és rengeteget sétálunk a környéken. Emellett a pandémia előtt úszást oktattam gyerekeknek és aquafitneszt felnőtteknek.

Borturizmusból is van diplomája

Jójárt Natasa Emese 1988-ban született Siklóson. A Hajdu Imre Utcai Általános Iskolába járt, s miután versenyúszó volt, átkerült Pécsre a TÁSI-ba, majd a Simonyi Károly Szakközépiskolában bőrdíszművesként érettségizett. A Pannon Egyetemen idegenforgalmi szakmenedzsernek tanult, nyelvvizsgázott és elvégezte a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán a közgazdaságtan borturizmus alapszakát. Emellett Pécsett műkörmös, pedikűrös, manikűrös képzettséget szerzett, mindkét szakmából letette a mestervizsgát és a térségben több helyen oktatja is a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!