Kerékpártúra

2021.03.24. 09:00

A várból startolnak majd a különleges túra résztvevői

Az önkormányzat turisztikai attrakcióinak, intézményeinek, egyesületeinek vezetőit megszólítva készítette el Siklós átfogó idei programtervezetét. A nagyrendezvények a nyár végével sem érnek majd véget, hiszen szeptember elején egy különleges kerékpártúrára invitálják a sportkedvelőket, családokat.

Zs. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gutesa

A Siklóson és térségében szervezett Buga Jakab túrát szeptember első hétvégéjének szombatján, 4-én rendezik meg, a hagyományteremtő eseményt az önkormányzat fővédnökségével a Balatonkör SE szervezi.

Mint korábban a szervezők lapunknak elmondták, vezetett túráról van szó, tehát nem útbaigazító táblákra kell majd a résztvevőknek hagyatkozniuk, hanem egy csoportban haladnak, emellett felvezető és kísérő autó, útvonal-biztosító motorok, rendőrök jelenlétével mindenki számára biztonságosan, eredményesen és kellemesen teljesíthető lesz a táv.

Egy körülbelül 80 kilométeres, valamint a gyermekes családok számára 20-25 kilométeres körben gondolkodnak.

Az eredetileg 2020 nyarára tervezett program megtartását tavaly sajnos a járványhelyzet nem tette lehetővé, a szervezők remélik, hogy az idén minden akadály elhárul az esemény megrendezése elől. Koczka Kornélia grafikus munkája nyomán az esemény logója is elkészült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!