Koronavírus Baranyában

2021.03.03. 08:00

Dr. Síkfői Tamás: Nem kérdés az oltás szükségessége

Az erőltetett globalizáció nemcsak jó, hanem rossz következményekkel is jár. Úgy vélem, hogy a Covid csak az előszele a hasonló járványoknak, de már ez is túszul ejtette a világot.

W. K.

Sok rokonomtól, barátomtól, kollégámtól kellett elbúcsúznom miatta. Az oltás az orvostudomány válasza erre a kihívásra. Nem kérdés az oltás szükségessége – mondta dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

– Engem korom és egészségügyi állapotom alapján a Szputnyik-vakcinára hívtak be. Az elsőn túlestem, a másodikra március 12-én kerül sor. Nem volt semmilyen észlelhető hatása. A Honvéd kórházban oltottak, példás szervezettséget és humanitást tapasztaltam. Köszönöm.

Mint elmondta, felesége orvos, ő is túl van az oltáson.

Szüleik 85 körüliek, számukra az oltás az élet. Az első kör megtörtént, más-más vakcinát kapott mindenki, valamennyit kipróbálták. A gyerekeik is regisztrálnak, szeretnének már ismét vidám, az életnek örülő srácokat látni a mindennapokban.

– A gyors oltási folyamat elengedhetetlen. A verseny igen nagy. A járvány vállalkozások ezreit teheti tönkre, dolgozók tízezreinek megélhetésével együtt. Az az ország, amely gyorsan túljut a járványon, sokkal kisebb társadalmi, gazdasági veszteséggel vághat bele a növekvő kihívásokba.

Nagy a tét – mondta az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!