jótékonyság

2021.03.28. 12:45

Kupakgyűjtő szívet helyeztek el Nagykozárban

Az összegyűlt, majd beváltott kupakokból befolyt összeg jótékony célt fog szolgálni. Első alkalommal a Nagykozári Óvodás Gyermekekért Közalapítványt szeretnék támogatni.

TL

Forrás: Nagykozár Község Önkormányzata

A szív a falu főterén a Művelődési Ház előtt kapott helyet egy névtelenségét megőrizni szándékozó helybéli jóvoltából.

Jelenleg a kupakok felvásárlási ára 30 és 60 forint körül van kilónként, így valóban érdemes a szelektív hulladékgyűjtők helyett inkább a szívecskét felkeresni velük.

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy szinte bármilyen kupakot várnak, például az üdítős palackok, a fogkrémes tubus vagy a tejes doboz csavaros teteje, de még a flakonos mosószerek kupakjai is bele kerülhetnek a gyűjtőbe. Sőt az instant kávé, a kakaópor vagy épp a krémsajt dobozának műanyag fedelét, valamint a samponos, testápolós dobozok kupakjait is tudják hasznosítani.

A kezdeményezés egyre nagyobb teret hódít, Baranyában több településen is találkozhatunk kihelyezett szívecskékkel, például ha Szentlőrincre vagy Bakonyára látogatunk, oda is elvihetjük az otthon talált kupakjainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!