Gazdátlan Pécs

2021.03.20. 08:02

Kivágott fák a Szigeti úton: nem igazán elégedettek a zöldek

Vizvári Soma

– Örülünk minden fejlesztésnek, ami segíti a kerékpáros közlekedést, azonban az új kerékpáros útvonal kialakítása olyan beavatkozásokat is igényel, ami negatív hatással lesz az adott terület klimatikus viszonyaira. A fejlesztés áldozata lesz 13 fa és nő a burkolt felületek aránya is – reagált közleményében a Zöld Fiatalok Egyesület (ZÖFI) arra, hogy a pécsi Szigeti úton új bicikliút épül, a munkáknak pedig több fa is áldozatául esik.

Mint írták: nemrég a Városfejlesztési NZrt. munkatársai fogadták őket, a megbeszélésen kiderült, hogy a beruházók szerint a fák pótlására nincs lehetőség a sűrű beépítés és a közművek miatt, ezért a Béke Parkot jelölték ki a növények pótlására. A ZÖFI képviselői a tárgyaláson kérték, hogy vizsgálják felül ezt a döntést, és azt javasolták, ha az út menti sávban nincs mód fák ültetésére, akkor az olyan helyen történjen, ahol érdemi hatással lehetnek a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!