szeretetdobozokkal segítenek

2021.03.24. 18:29

Tartós élelmiszerekkel támogatják húsvétkor is a nehéz körülmények között élő családokat

A korábbi évek hagyományainak megfelelően húsvét előtt idén is kiterjedt adománygyűjtést szervezett a Magyar Református Szeretetszolgálat: tartós élelmiszerekkel, illetve anyagi támogatással is lehet segíteni, a felajánlásokat március 31-ig fogadják.

W.K.

A kitűzött cél, hogy négyszáz családot tudjanak az ünnepek előtt segíteni. Hasonló kezdeményezést az adventi időszakban is hirdetett a szeretetszolgálat – a nehéz körülmények között élők azonban nemcsak a téli időszakban szenvednek szükséget, az élelmiszercsomagok a tavaszi időszakban is nagy segítséget jelentenek számukra.

A felajánlásokat ezúttal is Szeretetdobozokba gyűjtik: a csomagokba liszt, cukor, olaj, száraztészta, fűszer, tea, kávé és kakaó is kerülhet, de a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy nagy szükség mutatkozik a különböző cukor- vagy gluténmentes termékekre is.

Fontos, hogy olyan élelmiszerek kerüljenek a dobozba, amelyek legalább még fél évig megőrzik szavatosságukat. A tárgyi adományok a szeretetszolgálat irodáiban adhatók le személyesen, előzetes telefonos egyeztetést követően – Pécsett a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány adománykoordinációs pontján, a Tildy Zoltán u. 12. szám alatt.

Ugyanakkor a koronavírus harmadik hullámára tekintettel az alapítvány arra buzdítja a segíteni szándékozókat, hogy lehetőség szerint online, banki átutalással járuljanak hozzá a gyűjtéshez, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát. Tetszőleges összeg felajánlásával is lehet támogatni a húsvéti gyűjtést az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

 

A karitász is segít

Almát tudott beszerezni a most zajló „Tartós szeretet” nevet viselő nagyböjti élelmiszergyűjtéshez kapcsolódóan egy adományozó felajánlásának köszönhetően a Pécsi Egyházmegyei Karitász. A gyümölcsöt a karitászcsoportok részére továbbítják, így a szervezetek helyben tudják a rászorulókat segíteni vele. A felajánlásnak köszönhetően a „Tartós szeretet” programban gyűjtött élelmiszerek mellé lehetőség nyílik arra, hogy vitamint is kapjanak ajándékba a családok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!