Csorba Győző Könyvtár

2021.03.22. 14:00

Videókkal mutatják be megyénk legszebb tájait

A kényszerű zárvatartás ideje alatt a Csorba Győző Könyvtár nem szeretné magukra hagyni olvasóit. Éppen ezért ismét egy új dologba kezdtek, múlt héten kedden Megyénk tájai – Mesék tájai címmel videósorozatot indítottak, amelynek első részében a Mecsek geológiai képződményeivel ismerkedhetnek meg a nézők.

M. R.

Az Abaligeti-barlang és a Jakab-hegy keletkezését, élővilágát, a hozzájuk kapcsolódó mondákat, történeteket Neubauer Norbert, a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa meséli el az érdeklődőknek.

A következő tíz hétben számos hasonló videót tekinthetnek meg az érdeklődők a könyvtár YouTube-csatornáján, az intézmény minden héten két felvételt tesz nyilvánossá, egyet a felnőtt olvasóknak, egyet pedig gyermekeknek szóló tartalommal.

Ahogy a könyvtár ismertetőjében olvasható, a felvételek témái között megjelenik Baranya természeti környezete, fellelhető gyógynövényei, illetve helytörténeti érdekességek és megyénk néhány különleges túraútvonala is.

A kisebbeknek készült videók bemutatnak továbbá több mesealapú alkotófoglalkozást, papírszínház-előadásokat, amelyek segíthetnek egy-egy könyvtári foglalkozás megvalósításában, vagy éppen az otthon töltött időt tehetik tartalmassá.

A sorozat zárásakor az intézmény kvízjátékot hirdet, szintén egyet a felnőtteknek és egyet a gyerekeknek. A kérdések a videókban elhangzott tartalmakat érintik majd.

A felvételek megjelenéséről minden héten a könyvtár internetes felületein adnak hírt.

A videómegosztó portálon egyébként az új sorozat adásai mellett különleges helytörténeti dokumentumok között is keresgélhetünk.

 

Házhoz mennek

A beiratkozott olvasók a zárvatartás ideje alatt is kölcsönözhetnek különféle dokumentumokat a könyvtár teljes állományából, erre a Könyv(fu)tár szolgáltatás biztosít lehetőséget.

A bejelentett korlátozások miatt az intézmény március 8-tól további értesítésig csak a könyvcsomagok házhoz szállítását vállalja ötszáz forint térítési díj ellenében.

Kölcsönözni a könyvtár honlapján található űrlap kitöltésével, illetve telefonos egyeztetés után tudnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!