Nem kapott szót a nemzeti oldal

2021.04.20. 17:28

A jobboldal szerint 200 millió „választási pénzt” osztanak ki

A nemzeti oldal azt kifogásolta az online konzultáción egyik indítványánál, hogy szerintük leginkább olyan körzetekre költenek el kétszázmillió forintot, ahol baloldali képviselők vannak, de az általuk képviselt területekre kevesebb jut. A jobboldalnak nem adott szót a témában a polgármester, mert szerinte későn jelezték, holott reagáltak volna.

Bóka Máté

Fotó: Löffler Péter

A Péterffy Attila polgármester által jegyzett indítvány szerint sok lakossági észrevétel érkezett a képviselőkhöz a választókörzetekben a felmerült igényekről, amelyeket összegyűjtve a Biokommal kötendő eseti szerződés keretében teljesítene az önkormányzat, A városvezetés így 93 kisebb feladatot oldana meg, köztük járdák rendbetételét, vízelvezetést, vagy parkok rendezését.

Berényi Zoltán, Vasas, Somogy és Hird (ÖPE-KDNP) képviselője viszont már a keddi online konzultáció előtt közölte: szerinte 200 millió forintos választási pénzt osztanak ki a 2022-es országgyűlési választásokra készülve, de a városházi jobboldali ellenzék által képviselt választópolgároknak nem jut szinte semmi. Mindezt Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője, a belvárosi körzet egyéni képviselője is megerősítette. Szerinte egyértelműen kampánycélokat szolgál az elosztás, hiszen őket nem is keresték meg, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség.

Péterffy a konzultáción nem akart válaszolni a számukra kellemetlen felvetésre, azzal kerülte meg a válaszadást, hogy szerinte későn jelezte Kővári a hozzászólási szándékát, bár ezt a közös csetboxban is írta a politikus, akinek a keze is fent volt. A jobboldal ezért kijelentette: a városvezetés méltatlan viselkedése miatt a városházi ellenzéki képviselő csoportok a továbbiakban nem vesznek részt az online konzultációnak nevezett színjáték szavazásaiban mindaddig, míg a városvezetés nem hajlandó valódi partnerként tekinteni a nem rajuk szavazó pécsi polgárokra is.

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető lapunknak azt mondta, hogy a baloldal korábban folyamatosan kormányt hibáztatta, hogy nincs semmire forrás, miközben mégis találtak megint több százmillió forintot, ideje lenne tehát őszintén beszélni a város helyzetéről.

Abszurd és sértő a pécsi orvosokra nézve

Péterffy Attila azzal próbálta meg indokolni, hogy az orvos végzettségű igazgató, Szentivánszkiné dr. Örkényi Anna mellett az MSZP volt polgármesterjelöltje, a szintén orvos végzettségű Cserfainé dr. Kovács Ágnes orvos-igazgató posztot tölthet be az Egyesített Egészségügyi Intézményeknél, hogy szerinte Szentivánszkiné már nem elsősorban az orvosi, hanem a vezetői tudását kamatoztatja. Barkóczi Csaba (Fidesz) képviselő erre azt mondta, hogy egy pécsi orvosdinasztia tagjával és a helyi orvos társadalommal szemben abszurd és sértő az, amit a polgármester állít, ráadásul éppen olyan személlyel szemben, akit az új városvezetés nevezett ki. A politikusi pályával kacérkodó – korábbi baloldali önkormányzati képviselő – Cserfainé egyszer már 2011-ig vezette a városi rendelőintézetet, akkor váratlanul lemondott posztjáról, évekkel később arról írt a sajtó – a nemzeti oldal közlése alapján –, hogy ötször vett fel jutalmat mintegy 3,1 millió forint értékben a lemondása előtti időben.

Frissítés (19:18)

Csizmadia Péter arról tájékoztatott és pontosította a korábbi értesülésünket, hogy a Fidesz pécsi képviselőcsoportjának négy tagja a jövőben is részt vesz az online polgármesteri tájékoztatókon, azokon kifejtik véleményüket és leadják a javaslatokkal kapcsolatban szavazatunkat.

„Tesszük ezt annak ellenére is, hogy kérdéseinkre számos alkalommal érdemi választ nem kapunk, hogy javaslatainkat a koalíciós többség szinte soha nem támogatja” – írta.

Az ÖPE-KDNP részéről viszont kedden a cikkünkben jelzett kijelentést megfogalmazták a városvezetés működése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!