gyász

2021.04.16. 19:55

Elhunyt az ismert országjáró, Handler Ármin

Hosszan tartó, súlyos betegség után 68 éves korában elhunyt Handler Ármin országjáró, Bóly város kitüntetettje.

bama.hu

Handler Ármin több munkakörben is kipróbálhatta magát, mint azt megírtuk két éve. Volt értékesítési vezető, főmunkatárs, és irodavezető is. Feladata volt Magyarország 3167 településének és önkormányzatainak felkeresése, az önkormányzatokkal, polgármesterekkel való személyes és üzleti kapcsolat erősítése. Aktívan részt vett a Új Historica Kiadó kiadványainak szerkesztésében és értékesítésében, amelynek köszönhetően hétszer járta be Magyarország településeit. Ezzel az egyedülálló teljesítménnyel 20 év alatt nyolc autót használt el és kétmillió km-t tett meg a hazai utakon.

Mint a bólyi Erzsébet Vigadó " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldala megemlékezésében írja, Handler Ármin 1952. május 5-én, Versend községben született. Alapfokú tanulmányait a Versendi Általános Iskolában végezte. Szakmát a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképzőben szerezett, péknek tanult. 1969-től 1989-ig dolgozott a Bólyi Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet sütőüzemében. Az évek alatt először csoportvezető, később pedig megbízott üzemvezető lett.

1976. május 8-án feleségül vette élete szeremét Arankát. Két gyermekük született: Richárd 1977-ben, a következő évben pedig Szabolcs. Két fia négy unokával ajándékozta meg. 1990-1993 között egy németországi hotel pékségében dolgozott szakmai tapasztalatszerzés, és németnyelv tanulás céljából.

Németországból hazatérve, német nyelvismeretének köszönhetően a grazi székhelyű Új Historica Kiadó munkatársa lett.

2014. óta nyugdíjasként élt családja körében. Hobbija a fotózás volt, ami által jelen volt számos helyi és környékbeli rendezvényen. Emellett a bólyi múlt képes, fotós anyagát, dokumentumait archiválta. Több mint 5000 darab dokumentumot digitalizált, melyet közkinccsé tett a „Bólyi múltidézés” nevű facebook-oldalon. A közösségi hálón egy másik oldalt is működtetett, a „Bóly, a kisváros”, amely a város életének eseményeit, híreit tette közzé.

Bóly Város Önkormányzata 2019-ben „Bóly Városáért” emlékérmet adományozott Handler Ármin részére a város múltjának, közösségi rendezvényeinek, programjainak újszerű bemutatásáért, összegyűjtéséért, népszerűsítéséért.

Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!