koronavírus

2021.04.07. 18:39

Maradnak a védelmi intézkedések a buszokon

A tavaszi szünet véget ért, de a Volánbusz járatai április 7-től továbbra is a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

M. R.

20200915 Székesfehérvár Kötelező maszk használat a tömegközlekedési eszközökön. Fotó: Pesti tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A társaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt lehetőség szerint tervezzék meg útjukat a menetrendek.hu oldalon. Az utasok és autóbusz-vezetők védelmében életbe lépett korábbi intézkedések természetesen változatlanul érvényesek, így az első ajtón nem lehet felszállni a buszokra, a fedélzeti jegykiadás szünetel, valamint a járművezetőket az utastértől elhatároló kordon is fennmarad.

A jegyeket és bérleteket a továbbra is elérhető csatornákon – például pénztárakban, jegykiadó automatáknál, illetve a Közlekedési Mobiljegy alkalmazás segítségével – lehet megváltani. Újdonságként pedig az április havi bérletek már a MÁV pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – is megvásárolhatók. Az intézkedések ideje alatt a társaság folyamatosan dolgozik további új értékesítési csatornák bevonásán.

Aki még nem vette meg a következő havi bérletét, ne aggódjon, mert azt szerdán még megteheti, a március havi és március II. félhavi bérletek ugyanis a megszokottnál két nappal tovább, április 7-én éjfélig érvényesek. A fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező nemcsak az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!