fejlesztés

2021.04.23. 12:12

Önkéntesek is segítik az új sportpark kialakítását Zengővárkonyban

Sport- és szabadidőpark kialakításán dolgoznak Zengővárkonyban. Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében nyert csaknem két és fél millió forintos támogatást a játszótér melletti, elhagyatott terület megvásárlására és rendbetételére.

M. R.

Forrás: Zengővárkony.hu

A területrendezést már megkezdték, a napokban önkéntesek segítségével – a járványügyi szabályok maximális betartása mellett – kitisztították a patakmedret, kivágták az elvadult bokrokat, fákat. A játszótértől elválasztó kerítést lebontották, hogy azt egybenyissák a leendő szabad­időparkkal, a terület határán pedig új kerítést húztak fel.

A helyiek tehát segítőkészen állnak a fejlesztéshez, mint azt az önkormányzattól megtudtuk, voltak olyanok is, akik virágokat ajánlottak fel, hogy azokkal is szebbé tegyék a területet, és a későbbiekben a gondozásukat is vállalták.

Tűzrakó helyet is építenek a piknikezőknek a sportpályák mellé

A megvásárolt területen egyébként egy focipályát is kialakítanak, de piknikező- és tűzrakó helyek is várják hamarosan a zengővárkonyiakat és a turistákat. A későbbiekben, amennyiben erre pályázati forrás nyílik, egy gördeszkapályát is építenének.

Terveznek egy közösségi kertet is, ahova gyógynövényeket és bogyós bokrokat ültetnek. Emellett az önkormányzat a játszótér fejlesztésére is pályázik, hogy még több játék várja majd a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!