közösség

2021.04.25. 16:30

Új kezdeményezés Martonfán – összefogtak a helyi kézművesek

A járvány miatt sajnos a megszokott rendezvények elmaradnak, így a falubeliek megteremtették maguknak a lehetőséget a közösségfejlesztésre, és egy újabb hagyomány kialakítására.

TL

Fotó: TL

Most szombaton harmadik alkalommal tartottak termelői és kézműves piacot Martonfán, amelynek célja elsősorban nem a termékek árusítása, hanem a közösség összefogása. Túlnyomórészt helyi termelők, kézművesek portékái várják az odalátogatókat, de találkozhatunk más környékbeli eladókkal is.

Fotó: T.L.

 

Az árusok között fellelhetünk keramikust, fafaragót, késkészítőt, vagy éppen ékszerművest. De megtalálható a helyben sült házi kenyér, vagy a zero waste jegyében a többször használható pékárú zsák, a bevásárló szatyor, valamint a bőrdíszmű is.

 

Fotó: T.L.

 

A vásárt a tavaly elkészült Fölsőkúti Pihenőnél alakították ki, így tökéletesen hozza a vidéki hangulatot, és nem mellesleg teljesen alkalmas a járványügyi előírások betartására. Már csak a szép környezet, és a kedves árusok miatt is érdemes ellátogatnunk a helyszínre.

A piacot havonta egy alkalommal tervezik megtartani, ha az előírások engedik akár egy közös bográcsozással, sütögetéssel egybekötve. Reményeik szerint pedig egyre többen csatlakoznak hozzájuk, mind az eladók, mind a nézelődök, vásárlók oldaláról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!