virtuális találkozások

2021.05.11. 09:47

Elkezdődött a Közösségek Hete programsorozat megyénkben is

A Közösségek Hete elnevezésű országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet idén is május második hetében rendeznek meg.

T. V.

Löffler Péter

Fotó: Löffler Péter

Az idei évben – a tavalyihoz hasonlóan – főként virtuális programokkal várják az érdeklődőket. Az immár ötödik alkalommal megrendezendő eseménysorozat kapcsán hat tematika közül választhattak a programszervezők. Olyan programötleteket vártak tőlük, melyek praktikus válaszokat tudnak adni a kialakult helyzetre, segítséget abban, hogy a bezárt, szürke hétköznapokat jó kedvvel, közösségi élményként próbáljuk megélni.

Országszerte 650 programmal várják az érdeklődőket

Országszerte közel 650 programmal várják az érdeklődőket, a korábbi évekhez hasonlóan számos baranyai intézmény is csatlakozott.

A Szentlőrinci Művelődési Központ májusfaállításra biztatja a helyieket, valamint a településre vonatkozó régi fotókat, történeteket várt, melyek mindenki számára megtekinthetőek lesznek. Emellett Gyakori kérdések a háztájon címmel online lakossági fórumot is tart.

A Szigetvári Zrínyi Vár is csatlakozott az idei Közösségek Hetéhez, a nemzeti emlékhely számos online programmal várja az érdeklődőket a hét folyamán. Így például lesz szemétszedő akció, A múlt képei új köntösben címmel virtuális és élő kiállítást is rendeznek régi és új, Szigetvárról készült képekből, amelyek egy speciális technikával készültek. Ma délelőtt virtuális vár- és várostörténeti sétát tartanak, és egy virtuális receptgyűjtemény létrehozásához vártak régi, családi recepteket a szigetvári lakosoktól, melyből digitális gyűjteményt állítanak össze.

A Sellye Városi Művelődési Ház pedig városismereti versenyt hirdetett, melynek célja Sellye történetének, értékeinek – legyen az akár kulturális vagy építészeti – megismerése és megismertetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!