Kedély Ház

2021.05.07. 18:32

Holnap ismét megrendezik az egyre népszerűbb Egregyi Sokadalmat

Szombaton megnyitja kapuit a magyaregregyi Kedély Ház Nyitott Portája, ahova szeretettel várják a családokat, nézelődőket és legfőképp a kézműves termékek szerelmeseit.

TL

Forrás: Facebook.com

Keszthelyi-Dékány Mária és férje, Dékány Ferenc 4 és fél évvel ezelőtt költöztek a baranyai faluba Ráckevéről. Mikor családi házukat vásárolták, már akkor megfogalmazódott bennük a nyitott porta kialakításának gondolata, a jelenlegi formája a rendezvénysorozatnak pedig tavalyelőtt ötlött fel bennük. Tavaly júliusban sikeresen indították útjára az 'Egregyi Sokadalmat', első alkalommal 14, zömében baranyai árussal.

A kezdeményezés lényege a közösségi megmozduláson kívül, hogy az odalátogatók megismerkedhessenek a régi szakmákkal, népi játékokkal, a vidéki kultúrprogramokkal, és nem utolsósorban a minőségi kézműves termékekkel.

Szombaton közel harminc eladó portékái közül válogathatnak az odalátogatók, valamint betekintést is kaphatnak az edénydrótozás rejtelmeibe egy látványos bemutató keretében. Napközben népi körhintával kedveskednek a gyerekeknek, valamint második alkalommal rendezik meg a Magyaregregyi Utcatárlatot is, ahol gobelin és keresztszemes képeket lehet megtekinteni. Délután egy órától pedig élő zene gondoskodik a hangulatról.

A Dékány házaspár kemenceházukban nyitott konyhával kedveskedik a családoknak, ahol általában bográcsos ételeket, házi kenyeret, fánkot és többek között az általuk üzemeltetett Kedély Ház termékeit (lekvárokat, szörpöket) lehet megkóstolni.

Keszthelyi-Dékány Mária azt is elmondta, hogy fontosnak tartják a műanyagmentességre felhívni az emberek figyelmét, így a rendezvény során csak régi, kerámiatányérokban, üvegpoharakban szolgálják fel az ételeket, italokat.

A tervek szerint állandó jelleggel minden hónap második szombatján lesz a sokadalom. A későbbiek során babasarkot szeretnének kialakítani bábjátékkal, vásári komédiással, valamint teret engednének a fiatal zenészeknek is.

Holnap 11 órától várják az érdeklődőket, egészen este 6 óráig. A rendezvény területén a maszk használata kötelező, valamint minden résztvevőt arra kérnek, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat.

Fotó: Facebook.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!