Versenyfutás az idővel

2021.05.29. 20:00

Kiújult a mohácsi kisfiú, Berki Nikolasz korábbi betegsége

Berki Nikolasz története 2019-ben kezdődött, amikor a mohácsi kisfiúnál neuroblastomát diagnosztizáltak. A rák ezen típusa egy viszonylag ritka, igen agresszív, jellemzően gyermekeket sújtó rosszindulatú megbetegedés. A mohácsiak összefogtak gyógyulása érdekében, adománygyűjtés kezdődött, s a kezeléseknek hála, a kisfiú állapota javult. Most azonban sajnos ismét rossz híreket kaptunk, s újra szükség van az összefogásra.

Márkus Hanna (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A kisfiút korábban gerincfájdalmakkal kezelték, panaszai valódi okára azonban csak a negyedik stádium előrehaladott szakaszában derült fény. Ezután rögvest elkezdődött Nikolasz kezelése, amelyek Pécsett és Budapesten zajlottak. Nikó állapota fokozatosan javult, elhagyhatta a tolókocsit, és fűzőt sem kellett hordania. 2020 decemberében azzal a csodálatos hírrel jelentkezett a kisfiú édesanyja, Diószegi Szilvia, hogy Nikolasz eredményei nagyon jók és a daganat jóindulatúvá vált. Habár gyógyultnak nem volt mondható, a család egy időre fellélegezhetett.

Az örömöt azonban ismét beárnyékolta Nikó betegségének kiújulása – a hírt édesanyja osztotta meg lapunkkal. Az orvosokkal egyeztetve ismét egy hosszabb kezelési folyamatba vágtak bele Pécsen. Több mint két év telt el azóta, hogy először gyűjtést szerveztek Nikolasz és családja számára, ami széles körű adománygyűjtéssé nőtte ki magát. Ebben az élen természetesen a mohácsiak jártak, az adománygyűjtést segítette a város önkormányzata, néhai Szekó József polgármester, Kovács Mirella jegyző, Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere és családja, valamint Kovácsné Bodor Erika, korábbi alpolgármester is, aki egyben a Mohácsért Közalapítvány vezetőjeként is támogatást nyújtott.

Most ismét versenyfutás zajlik az idővel. Diószegi Szilvia szerint a jelenlegi helyzetben a kisfiú gyógyulását a járulékos költségek finanszírozása segítené leginkább. A kezelés ugyan támogatott, az egyéb költségek azonban sok esetben nehézségeket okoznak a család számára. A legnagyobb támogatást az üzemanyag biztosítása nyújtaná, ugyanis a mindennapos utazás Pécsre folytonos kiadást jelent számukra. Ha Nikolasz állapota engedi, hazamehet, majd másnap ismét visszatérnek a pécsi kórházba a kezelések folytatására.

Ismét adománygyűjtést szerveztek annak érdekében, hogy minden feltételt biztosítani tudjanak Nikolasz számára a mielőbbi gyógyulása érdekében. Adománygyűjtő dobozokat helyeztek ki több ponton is, valamint a bankszámlás utalás is lehetséges a rendelkezésre álló számlaszámra.

További információ kérhető Rózsahegyi Árontól, aki a jelenlegi gyűjtés napi ügyeit intézi, valamint Nikolasz anyukája, Diószegi Szilvia elérhetőségei is megtekinthetők a „Gyógyulj meg, Niko – adománygyűjtés Berki Nikolasz gyógyulásáért” Facebook-oldalon.

Ha Ön is támogatni szeretné a mohácsi 13 éves Nikolaszt és családját, az alábbi bankszámlaszámok egyikére való utalással megteheti, vagy felkeresheti Mohácson az adománygyűjtő dobozok valamelyikét. A Mohácsért Közalapítvány számlaszáma: 11731070-26907488. A közlemény rovatba mindenképp szükséges beírni: „Gyógyulj, Nikó”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!