20 + 5 év

2021.05.14. 12:17

Könyvben jelenik meg a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesületének története

Egy egyesület életében jelentős mérföldkőnek számít, ha már negyedszázada működik és ezekben a nehéz időkben is életben tud, tudott maradni.

Zs. J.

Forrás: Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesület

Fotó: szentgyorgyvary_renbeka

A baranyai kisvárosban, Kozármislenyben számos civil, kulturális egyesület működik, amik több éve részt vesznek a város mindennapi életében, kulturális programok szervezésében. Az egyik ilyen egyesület a Kozármislenyi Nyugdíjasok Egymásért Egyesülete.

Az egyesület égisze alatt működik a Melódia énekegyüttes (népdalokat, operetteket, musicaleket, katona- és filmdalokat adnak elő), a Cantica Nova kórus (világi és egyházi műveket szólaltatnak meg), a táncoslábú „Rongyláb nagyik” csoportja, illetve a Pódium Kör, amelyet az irodalom iránt érdeklődő nyugdíjasok látogatnak.

– Nyáron egy könyv jelenik meg az egyesületünkről, ahol az elmúlt 20 + 5 évet mutatjuk be. Történetek, beszámolók és sok-sok fénykép került a könyvbe. Remélem, sokan veszik majd örömmel kezükbe a nemsokára megjelenő könyvünket – mondta Tarcsay Gyöngyvér, az egyesület elnöke és egyben önkormányzati képviselő.

A közösség ereje érvényesül náluk

Az elnök bízik benne, hogy hamarosan visszakapják a megszokott életüket az oltásoknak köszönhetően, így a kozármislenyi nyugdíjasok is összejöhetnek a hosszúra nyúló bezártság után.

Pünkösdre száz papírvirágot készítenek, amivel az egészségügyi dolgozóknak köszönik meg a mindennapi munkájukat ebben a vészjósló időben. A virágok a polgármesteri hivatal előtti térre kerülnek. Júniusban egy közös főzést terveznek a horgásztónál, és a tervek szerint itt mutatják be az egyesület könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!