eladnak mindent?

2021.05.07. 20:00

Kutyafuttatókat is eladna Kertvárosban a baloldali városvezetés

A baloldal nemcsak a volt vidámparkot, az értékes belvárosi helyen fekvő volt Bóbita Bábszínházat, az egykori terrárium épületét, az Angster Orgonagyárat dobná licitre, számos kisebb-nagyobb telket is meghirdettek eladásra. Kertvárosban viszont felkerült két olyan hatalmas terület is, amely kutyafuttatóként is funkcionál, beépítésükkel pedig a panelházak közötti zöldterülettől fosztanák meg az ott élőket.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

Nyolcvanegy különböző méretű ingatlant küldene licitre az MSZP–DK–Jobbik–Momentum vezette pécsi önkormányzat, amelyeket néhány hónapon belül el is adnának. A baloldal úgy árulja ezeket, hogy például a vidámpark esetében Péterffy Attila, Pécs polgármestere néhány hete még a városinfón fejlesztési célokról beszélt, de korábban a volt Bóbita Bábszínház esetében is nagyszabású terveket emlegetettek, ezekről azonban a történtek után letettek, vagy pedig nem is gondolták teljesen komolyan.

A listára pedig olyan tételek is felkerültek, amelyeket most is aktívan használnak a pécsiek közösségi célokra: ilyen a Szaturnusz utcai kutyafuttató, ami 36 ezer 500 négyzetméteres terület, így ezt 1000 négyzetméteres telkekre felparcellázva 36 ingatlant is fel lehetne húzni rá. A másik a Littke József utcánál található, szintén kutyafuttatóként is funkcionáló zöldterület a panelházak között, ez mintegy 27 ezer négyzetméteres.

Hári József (Fidesz) – aki hamarosan ismét közgyűlési tag lesz – korábbi kertvárosi képviselő elmondta, hogy az ilyen kutyafuttatók létrehozása mindig is alulról jövő kezdeményezés volt, a lakossággal, a képviselőkkel és a városüzemeltetési céggel összefogva hozták létre ezeket, ezért komoly összetartó erejük is van az adott közösségben. Sok-sok munkát tettek bele a helyiek, van, ahol az kutyatartók szereztek eszközöket az ebeknek, másutt pedig külön a kisebb testű és a nagyobb testű kutyáknak hoztak létre futtatót – mondta.

Mindenesetre a málomiak internetes közösségi csoportjában a momentumos helyi képviselő még reklámot is csinált az eladásnak: feltette az oldalra a területén lévő értékesítendő ingatlanokat – köztük a málomi kutyafuttatót –, amikor azonban a helyiek kérdőre vonták, hogy a kutyafuttatót is eladják-e, a momentumos már a baloldali alpolgármesterre hivatkozva azt írta, ha így lesz, akkor is szerintük az csak rekreációs célokat szolgálhat.

Mindezt a baloldali ígérgetést azonban gyengíti, hogy korábban a Bóbita vagy a vidámpark kapcsán sem azok eladásáról beszéltek, hanem fejlesztésükről a baloldalon. Az ígérgetést az is megkérdőjelezheti, hogy néhány éve még azt közölte a Momentum, hogy „nem fogunk össze a leszerepelt ellenzék pártjaival”, ehhez képest viszont ma már például az MSZP-vel, a DK-val működnek együtt szorosan a pécsi városvezető koalícióban. Ráadásul a Pécsi Vagyonhasznosító honlapján is az szerepel, hogy az ingatlanokra beérkezett igények alapján az önkormányzat nemcsak az ingatlanforgalmi szakvéleményt készítteti el, hanem az „esetlegesen szükséges Pécs Építési Szabályzata szerinti telekalakításokat” is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!