egészségügy

2021.05.20. 12:13

Megszűnik a sürgősségi ellátás a pécsi Koronavírus Ellátó Központban

A járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, szombaton reggel 7 órától valamennyi sürgősségi ellátásra a 400 Ágyas Klinikán kerül sor – adta hírül közleményében a Pécsi Tudományegyetem.

bama.hu (forrás: PTE)

Nyíregyháza, 2016. április 6. Egy mentõ érkezik a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház megújult sürgõsségi osztályára 2016. április 6-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Május 22-től vissza áll a sürgősségi ellátás a koronavírus járvány előtti rendjébe, az akut ellátást igénylő betegeket ismételten a PTE Klinikai Központban (7624, Pécs, Ifjúság u. 13.), a Sürgősségi Betegellátó Osztályon fogadják. Ezzel egyidejűleg a volt Baranya Megyei Kórház területén, a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegellátást végző részlegét nem működtetik tovább.

Kérik a pácienseket, hogy a járványügyi előírások fokozott betartására továbbra is figyeljenek, a Sürgősségi Betegellátó Osztályra történő belépéskor a kihelyezett fertőtlenítőszerrel végezzenek kézfertőtlenítést. Valamint arra is felhívják a figyelmet, hogy az ott tartózkodók a váróteremben egymástól biztonságos – lehetőleg 2 méter – távolságra foglaljanak helyet!

Az orrot és szájat eltakaró védőmaszk viselése a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ egész területén továbbra is kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!