kompenzáció

2021.05.07. 15:39

Péterffy tartott volna közös sajtótájékoztatót Hoppállal (videó)

- A legnagyobb vidéki város, Debrecen után a második helyen a legtöbb kompenzációt Pécs városa fogja kapni – mondta el Hoppál Péter pénteki sajtótájékoztatóján a Megyeháza dísztermében Pécsett, azzal kapcsolatban, hogy a város a kormány döntése értelmében száz százalékos kompenzációt kap az iparűzési adó lefelezése miatt kieső források után.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

Ez azt jelenti, hogy a baranyai megyeszékhelynek kettőmilliárd-ötvenmillió forint jár a kormánytól. Mint ismert a kormány a gazdaság védelme érdekében január elsejétől megfelezte a kis- és közepes vállalkozások számara a helyi iparűzési adót.

A járvány miatti egyéb kieséseket illetően Pécs kormánypárti országgyűlési képviselője közölte: az elmúlt egy évben a kormány a stadion-döntésen felül összességében húszmilliárd forint rendkívüli támogatást nyújtott Pécsnek.

Hoppál Péter hangsúlyozta: örül annak, hogy Péterffy Attila polgármesterrel több körben egyeztettek a kompenzáció ügyéről. – Siker koronázta a közös lobbinkat, kicsit sajnálom, hogy a másik parlamenti képviselő ezúttal sem tett semmit a pécsi választókért. Mellár Tamást nem láthattuk a tárgyalásokon – mondta Hoppál.

A fideszes országgyűlési képviselő azt is elárulta: Péterffy Attilától tudja, hogy szívesen tartott volna vele a pénteki sajtótájékoztatón. – Azonban valakik úgy látták jónak, hogy ne közösen történjen meg ez a bejelentés – tette hozzá.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, mivel Pécs száz százalékos kompenzációt kap, így a városvezetésnek nem kell bevezetnie azokat a megszorításokat, amelyeket korábban beharangoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!