teátrum

2021.05.18. 13:02

Premierrel indulhat júniusban a PNSZ műsora

Műsort hirdetett a Pécsi Nemzeti Színház júniusra, s megkezdődött tegnap a jegyértékesítés is az előadásokra. Júniusra, mert 5-én lesz az első színházi est a hosszú leállást követően, aztán hat darab is műsorra kerül a hónap folyamán.

Mészáros B. E.

Forrás: PNSZ

Fotó: LaszloKortvelyesi

Rögtön egy premierrel indul a program, A miniszter félrelép című Ray Cooney-bohózattal – a darab magyar film­változata közvetlenül az ezredforduló előtt igen nagy siker volt Kern András, Dobó Kata és Koltai Róbert főszereplésével. A pécsi eredeti színházi változatban pedig ezt a hármast Vidákovics Szláven, Györfi Anna és Lipics Zsolt alakítja. Ugyanakkor látható a Böhm György rendezte produkcióban Stubendek Katalin, Darabont Mikold, Lipics Zsolt, Józsa Richárd, Götz Attila, Bera Márk, Unger Pálma és Széll Horváth Lajos is.

Mint azt korábban már jeleztük, ez a vígjáték a Pécsi Nyári Színháznak a július–augusztusi felhozatalában is kiemelkedő előadás lesz a Káptalan utcai szabadtéri színpadon, majd a következő évadban szerepelni fog a Pécsi Nemzeti Színház bérletes programjában.

Hat színjáték júniusban, és a fele új bemutató

Lesz további két új bemutató is. A Terror interaktív bírósági tárgyalás, ahol a színészek a közönséget is bevonják a történetbe az előadás során – ez a darab streamelve egy este már online látható volt áprilisban. Továbbá újra bemutatják a világszerte igen népszerű Godspell Broadway-musicalt, ezúttal a harmadéves kaposvári színművészetisek saját zenekarral viszik színre Jézus szenvedéstörténetét egy kicsit felfrissítve és aktualizálva. Emellett két korábbi nagy sikerű vígjátékot és egy mesemusicalt láthatunk még: a Balfácánt vacsorára, a Játék a kastélyban című komédiákat, és A padlást, ami hamarosan a 150. jubileumi előadásához érkezik.

A júniusi műsor és a részletes Covid-protokoll a színház honlapján elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!