45 településen lépnek fel

2021.06.18. 08:02

Házhoz viszik a zenét hétvégén a szigetvári fúvósok

Az élőzene világnapja alkalmából egy újabb különleges zenei csemegével készül június 19-20-án a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar.

T. V.

Forrás: Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar Facebook oldala

A pandémia utáni első nagyobb megmozdulásuk a Házhoz visszük a zenét címet viseli. Deichler András karnagy lapunk kérdésére elmondta, hogy a 2021-ben 35. születésnapját ünneplő fúvószenekar a járás összes településére ellátogat és 15 perces zenés műsorral kedveskedik a helyieknek. Az útvonalat pedig egy panorámás, emeletes autóbusszal teszik meg.

– A busz tetejéről adjuk a kistérzenéket. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatnék, hogy csak az ablakot kell kinyitni és a szobából hallgatható a műsorunk, persze a látvány sem mindegy, hiszen ilyen busszal nemigen lehet találkozni a közútjainkon – fogalmazott Deichler András.

Június 19-én 7 órakor Szigetvárról, a Muszola utcából indulnak, másnap pedig 8 órakor Szigetváron, a Szent István Lakótelepen kezdenek. A pontos útvonalterv többek között a fúvószenekar közösségi oldalán is elérhető. A zenekart a Szigetvári Tekergők Kerékpáros Egyesület tagjai is elkísérik útjukon, melyhez bárki, bármilyen távon csatlakozhat biciklivel saját felelősségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!