túra

2021.06.15. 11:04

Ismét gördülnek a villányi borvidék dűlői

Az aktív kikapcsolódásé lesz a főszerep július első szombatján a Villányi Borvidéken, a Villányi-Siklósi Borút Egyesület, a Tenkes Mountain Bike Egyesület és a Siklósi Turisztikai Egyesület idén is megrendezi a népszerű Gördülő Dűlőket.

Zs. K.

Fotó: Zs.K.

A július 3-ra tervezett programon a résztvevők ezúttal is három túraútvonal közül választhatnak, a távot pedig két kerékre pattanva vagy gyalogosan is teljesíthetik. A sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor kedvelői megismerhetik a Tenkes-hegyi pincéket, a helyi termékeket és értékeket, a műemléki pincéket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen Villány borait.

A 10 kilométeres Tenkes Pikniken 5 frissítőponton várják a túrázókat, a Villány-Siklós Élménybringatúrát 15, és 25 kilométeres távon is teljesíthetik a kerékpárosok. Az állomások frissítővel, üdvözlő falatkákkal látják vendégül a bringázókat, a siklósi várba érve pedig egy­tálétellel kínálják a nagy utat megtett résztvevőket.

A könnyed túrák mellett MTB Teljesítménytúrát is szerveznek, melyre a Tenkes Mountain Bike Egyesület június 20-ig várja a nevezéseket. A versenyzők 30 és 50 kilométeren indulhatnak. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán, és a Villányi Borvidék honlapon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!