hitélet

2021.06.17. 10:31

Orvosokat, ápolókat is várnak Máriagyűdre

Egészségügyi dolgozók – orvosok, gyógyszerészek, ápolásban részt vevő szakdolgozók – jelentkezését várják a Pécsi Egyházmegye máriagyűdi lelkigyakorlat-sorozatának idei első, júniusi alkalmára.

W.K.

elkészült a máriagyűdi kegyhely felújítása

Fotó: AS

Az ősi Mária-zarándokhelyen a Domus Mariae (Mária Háza) várja a résztvevőket – a Máriagyűdi kegytemplom mellett található barokk ferences rendház 1739-ben épült a hívek adományaiból és a Batthyány-család támogatásával.

– A lelkigyakorlatos ház csendje, az elmélkedések, a tanúságtételek, az imádságok és a beszélgetések segítenek Jézusra figyelni, hogy a résztvevők a vele való személyes találkozáson keresztül megerősödjenek keresztény identitásukban, küldetésükben, illetve új lendületet kapjanak mindennapi munkájukhoz – olvasható a Pécsi Egyházmegye felhívásában.

A rendhagyó lelkigyakorlatot Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke vezeti majd Máté Mária Magdolna Teréz ferences nővér és Kárász Gábor szekszárdi káplán segítségével és közreműködésével. A program június 18-án, pénteken délután kezdődik, és vasárnap délben ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!