Komlói Napok

2021.06.11. 19:20

Ünnepelhet a város az évfordulón

Neves előadók, zenekarok koncerteznek szeptember első hetében Komlón – hetvenedik születésnapját ünnepli a város.

Wald Kata

Halott Pénz, Neoton Família, Bye Alex, Pápai Joci, The Minds, Republic, Hooligans – ők az idei fellépők a Komlói Napokon, ami ebben az esztendőben a város hetvenedik születésnapja is egyben.

Komlót 1951. szeptember 2-án nyilvánították várossá, az évforduló idén csütörtöki napra esik, az ünnepséget aznap a Halott Pénz koncertje koronázza meg – vázolta a részleteket a tegnap tartott sajtótájékoztatón Polics József, Komló polgármestere. A Komlói Napok rendezvénysorozatot a korábbi években megszokott helyszíneken – Eszperantó tér, Bem utca, Városház tér –, aktuális járványügyi szabályok szigorú betartásával tartják, addigra ugyanis a teljes átalakítás alatt álló buszpályaudvar részleges átadására is sor kerül, így a szokásos programhelyszínek, amelyek egy részét jelenleg a buszok használják, szeptember első napjaira felszabadulnak. A jubileum kapcsán az idei esztendőben születésnapi tűzijátékkal és különböző meglepetésekkel is készül a város – a kísérőprogramokról folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot.

Mint a sajtótájékoztatón megtudtuk, a komlói önkormányzat 9 millió forintot fordít a rendezvénysorozatra, ehhez társul még 11 millió forint kormányzati támogatás. Mint azt Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, a Komlói Napok színvonalas koncertjein minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelőt.

A többnapos rendezvény koordinálására helyi szakemberekből bizottság jön majd létre – szeptember első hetében a városba nemcsak a komlóiakat, hanem a környékbelieket is szeretettel várják, hogy a gazdag programfolyammal együtt ünnepeljék az évfordulót.

Májusban kezdték a megemlékezést

A város hetvenedik születésnapjáról már májusban megkezdte a megemlékezést a városi könyvtár – „Emlékszel még?” címmel szeptember 2-ig minden nap megosztanak az intézmény honlapján egy olyan, Komlóhoz kapcsolódó eseményt, amely 1951 és 2021 között az adott napon történt. Ezzel párhuzamosan, „70 év 70 történet” címmel a korabeli sajtó anyagából tesznek közzé különleges válogatást. Hetvenesztendős lakóit a jeles évfordulón emléklappal köszönti majd a város, akiknek pedig a település fejlődésében meghatározó szerepük volt az elmúlt hét évtized során, bronzmedált kapnak elismerésül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!