janus pannonius múzeum

2021.06.26. 12:32

Varázslatos lesz az éjszaka a múzeumokban

Tavaly a vírus kényszerpályára taszította a hazai múzeumvilág legnépszerűbb eseményét, az évtizedes hagyományokkal rendelkező Múzeumok Éjszakáját, idén nyáron viszont nem marad el.

F. Sz.

Fotó: Laufer László

– A programsorozathoz természetesen Pécs is csatlakozott. A Janus Pannonius Múzeum 2021-ben 13 helyszínen 30 programmal – tárlatvezetésekkel, interaktív családi programokkal, újonnan nyíló időszaki kiállításokkal, bemutatókkal, előadásokkal – várja a nagyérdeműt ma este – mondta el lapunknak a múzeum sajtóreferense.

A korábbi évek tapasztalatai alapján minden érdeklődő megannyi különleges lehetőség közül választhat, lesz többek között múzeumpedagógiai foglalkozás, interaktív zoológiai előadás és műhelyfoglalkozás, kézművesvásár, gyerektáncház. Érdekes kulisszatitkokat tudhatunk majd meg a gyógyászatról, bábkészítő workshopon vehetünk részt és éjszakai túrázáshoz is csatlakozhatunk.

Az esemény keretében szintén izgalmas programra várja a MárkusZínház az érdeklődőket Pécs belvárosába, a Márkus Színbe este 7 órától egészen éjfélig. Ezen az éjszakán mindenki bepillantást nyerhet a tradicionális keralai bábjáték kulisszái mögé, megcsodálhatják a 40–190 éves Tolpavakoothu bábokat, illetve elkészíthetik az érdeklődők saját árnyfiguráikat.

Aki mégsem a pécsi belvárost választaná, hanem a természetbe kalandozna, az két túra közül is választhat. Gábor Olivér régész vezeti az éjszakai kirándulást a Jakab-hegyre, a másik túra a Pécs-Mecsekszabolcs környéki erdőkbe visz, ahol az „éjszakázók” gyógyfüvekkel ismerkedhetnek és vadvirágos gyepeken nézelődhetnek Dénes Andrea botanikus vezetésével.

A programokra belépőjegyet kell váltani, felnőtteknek 1500, a kedvezményekre jogosultaknak 1000 forintba kerül. A családi jegy 4000 forint, a 0–6 évesek, illetve a fogyatékkal élők és egy kísérőjük számára a program ingyenes. Aki csak egy adott helyszínre váltana belépőjegyet, annak 1000 forintot kell fizetnie. A megvásárolt belépőjegyek minden helyszín megtekintésére feljogosítanak és holnap is érvényesek a Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!