több ezer halat telepítettek

2021.07.29. 09:09

Éjszaka is engedélyezett a horgászat a Kovácsszénájai-tóban

Nemcsak a fesztiválozók, strandolók kedvenc helye Orfű és környéke, hanem a horgászoké is, így nem meglepő, hogy több ezer kilogramm halat telepít évről évre az itt lévő tavakba a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége.

Zs. J.

20210721 Kistolmács Haltelepítés a tóba, Somogy megyéből érkeztek a pontyok. Kapott fotó! Zalai Hírlap

Idén februártól a Pécsi-tóba csukák, márciustól több ezer ponty került, hasonlóan a kovácsszénájaihoz, ahol a ponty mellett süllőket is telepítettek.

A Kovácsszénájai-tavon június elejétől hétvégente lehetőség van az éjszakai horgászatokra is, minden héten péntek és szombat éjszaka napnyugtától napkeltéig, éjszakai jegy megváltása mellett. Augusztusban a hosszú hétvége miatt 19-én, 20-án és 21-én éjszaka is lehet majd horgászni, az utolsó éjszakai lehetőség augusztus 27–28-i hétvége lesz.

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége a tavak mellett a Dunába és a Drávába is telepített halakat, harcsákat, süllőket, balint és egy ritka halfajt, a menyhalat. Mint közölték, a menyhal napjainkra megfogyatkozott a természetes vizekben, így az állományuk növelése céljából kihelyezésekkel próbálják a halgazdálkodási hasznosítók ezt kompenzálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!