nincs szünet

2021.07.05. 10:33

Elkezdődtek a nyári egyetemek a PTE-n

Évről évre egyre népszerűbbek a Pécsi Tudományegyetem nyári egyetemei, idén nyáron öt kurzust tartanak online formában.

T. V.

Fotó: SZOBONYAI MIHALY

A Nemzetközi Igazgatóság immár hatodik éve nyeri el a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram támogatását arra, hogy a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék által nagy sikerrel koordinált CEEPUS hálózat partnerintézményeiben tanulmányokat folytató hallgatók számára speciális kurzust rendezzen.

Az idei első online program már elkezdődött, a virtuális kurzuson tizenkét ország tizennyolc egyeteméről összesen mintegy negyven hallgató vesz részt.

A hálózat a cseh, szlovák, lengyel, horvát, szerb, szlovén, ukrán partner­intézményei mellett albán, osztrák, koszovói, moldáv és kanadai egyetemek hallgatói is a résztvevők között vannak – tudtuk meg a PTE-től. A speciális, tíznapos kurzus azt vizsgálja, hogy milyen módon tudja az Európai Unió megőrizni a szerepét és versenyképességét a globális kihívások mellett. A hallgatók megfogalmazzák saját elvárásaikat, elképzeléseiket az EU-val kapcsolatban, megoldási javaslatokat dolgozva ki a felvázolt politikai, társadalmi és gazdasági nehézségekre, lehetőségekre.

Egymás országát, kultúráját is bemutatják majd a hallgatók

A tanórák mellett a hallgatók online városnézésen is részt vesznek. Esténként magyar mentorhallgatók szerveznek számukra közösségi programokat a virtuális térben. A kurzus során megrendezik a hagyományos Interkulturális Estet is, ahol a külföldi résztvevők a PTE hallgatóival közösen mutatják be egymásnak a saját kultúrájukat, ételeiket, népviseletüket, zenéiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!