hurrá!

2021.07.13. 20:00

Hétvégén kezdődik a Pécsi Nyári Színház

Vasárnap Ray Cooney klasszikus komédiájával, a Páratlan Páros című vígjátékkal kezdődik a Pécsi Nyári Színház. Idén hét társulat összesen 10 előadással érkezik a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadra.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A nyári színházi előadások egy hónapon át szórakoztatják a színházkedvelőket. A járványügyi korlátozások enyhítésével védettségi igazolvány nélkül is megtekinthetőek a darabok. Vasárnap este 21 órakor Ray Cooney: Páratlan páros komédiájával kezdődik a sorozat. A Bánfalvy Stúdió produkciójában láthatjuk Kiss Ramónát, valamint a nyári játékokra rendszeresen hazatérő Beleznay Endrét is. A történet egy taxisofőrről szól, akinek két, egymásról mit sem tudó felesége van, és egy baleset felborítja a jól kialakított rendet. A Beleznay Endre által alakított főszereplő ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.

Ezt a L’art pour l’art Társulat legújabb műsora követi 22-én, melyben választ kapunk arra, hogy az emberiség mikor is jött le a falvédőről. Azután 24-én újabb legendás vígjáték látható, Neil Simon: Furcsa párja, a Kaposvári Csiky Gergely Színház vadonatúj darabja. Ez a mű több mint ötven éve lett világsiker filmen, Walter Matthau és Jack Lemmon főszereplésével, most pedig Sarkadi Kiss János (akit a tévénézők A mi kis falunkból is ismerhetnek) és Hüse Csaba huzavonáját nézhetjük végig.

Július 28-án a Pesti Művész Színház Imádok férjhez menni című produkciójával folytatódik a nyári színház előadássorozata. Ez a vígjáték a hatvanas években futott be nálunk, színházban és filmen. Itt az alaphelyzet, hogy a II. világháborúból nem tér haza a férj, így a feleség hozzámegy a legjobb barátjához. Aztán a férj mégis visszajön a harcokból. Mindezt többek közt Nyertes Zsuzsával és Csengeri Attilával láthatjuk, és a rendező is régi pécsi ismerős, Márton András.

Augusztus 3-án Gergely Róbert és teátruma egy régi film­sikerrel, az Ami késik, nem múlikkal érkezik. Ebben a vígjátékban egy ifjú államtitkár kihirdeti: jobb, ha a nők odahaza maradnak, mert így több munkahely jut a férfiaknak. A nőknek meg azt ajánlja: mindenki menjen férjhez.

Augusztus 5-én a Rátonyi Róbert Színház Cigányszerelem című operettje szórakoztat. Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettjében három különböző kultúra, három egymással összebékíthetetlen világ találkozik és ütközik egy romantikus szerelmi történetbe ágyazva. Végül augusztus 11-től négy napon át a Pécsi Nemzeti Színház A miniszter félrelép című bohózatát tekintheti meg a közönség.

A beléptetés 20:00-kor indul, a színházi előadások 21 órakor kezdődnek, jegyek a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontban, a Zsolnay Infopont&Shop, a Vendégház recepción, Művészetek és Irodalom Házában, és a Kodály Központban, valamint online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!