„Itthon Bólyban”

2021.07.26. 11:30

Lakásokkal segíti Bóly a fiatalokat

Ismét pályázhatnak lakhatási támogatásra a bólyi, vagy a városba települni vágyó fiatalok – az „Itthon Bólyban” program keretében az elmúlt években kialakított, bérleti díj fizetése nélkül használatba vehető modern lakások közül három szeptemberben megüresedik, és várja új lakóit. A hiányszakmában dolgozók is előnyt élveznek a pályázatok elbírálásakor.

Wald Kata

A Bólyban élő, vagy letelepedni vágyó fiataloknak kínál ismét lakhatási lehetőséget az önkormányzat. Mint ismeretes, a város népességmegtartó képességének javítását, valamint a „minőségi” elvándorlás megakadályozását célul kitűző „Itthon Bólyban” projekt részeként, pályázati támogatás segítségével összesen nyolc lakást alakított ki az önkormányzat az elmúlt években – négyet a Hunyadi, négyet a Rákóczi utcában. Az 55–60 négyzetméter körüli, gépekkel felszerelt konyhával rendelkező, bútorokkal berendezett, wifivel ellátott otthonokban 24 hónapig élhetnek bérleti díj fizetése nélkül fiatalok – csak a rezsit és a közös költséget kell állniuk, feltétel továbbá, hogy a városban közösségi célú önkéntes tevékenységet végezzenek.

A Hunyadi utcai épületben ez év szeptember közepén három lakás megüresedik, miután a bent lakók számára a 24 hónap bérleti díj fizetése nélküli lakhatás lejár, így ismét adott a lehetőség, hogy pályázzanak a beköltözni vágyó 18 és 33 év közöttiek. A beadványokat elektronikus úton augusztus 15-ig fogadja az önkormányzat. Várhatóan ezúttal is, csakúgy mint a korábbi pályázatok kiírásakor, jelentős lesz az érdeklődés a lehetőség iránt – a két évvel ezelőtt elkészült Hunyadi utcai négy lakásra például akkoriban 22-en adták be igényüket.

Elbíráláskor többek közt előnyt élveznek ezúttal is a helybéliek, illetve a Bólyban dolgozók, a gyermeket nevelő házaspárok, valamint azok, akik hiányszakmaként meghatározott végzettséggel rendelkeznek és olyan munkakörben dolgoznak a városban. Ilyen hiányszakmák a bólyi önkormányzatnál illetve intézményeinél az orvos, gyerekorvos, műszaki számítástechnikai technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, mérlegképes könyvelő, jogász, építésügyi, műszaki ügyintéző, szociális munkás, szociális ápoló és gondozó, védőnő, óvodapedagógus, gyógypedagógus, tanító, valamint tanár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!