keresztény hagyomány

2021.07.17. 14:20

Máriagyűdi lelkigyakorlatra várják a jelentkezőket

Nyári lelkigyakorlatot szervez Máriagyűdön a Pécsi Egyházmegye, az augusztusi eseményre már fogadják a jelentkezéseket.

W. K.

A lelkigyakorlat a keresztény hagyományban alkalom arra, hogy az ember visszavonuljon, és a csendben mélyebben találkozzon Istennel és önmagával.

Az elcsendesedés lehetőség, hogy Isten szavára figyelve, a Szentlélek vezetésével megtaláljuk az Úr akaratát, építsük a vele való végtelen barátságot, és aszerint rendezzük életünket, kapcsolatainkat. – A mai embernek is szüksége van az ilyen elmélyülésre, mert a találkozás megújulást és reményt hoz számunkra is. Ezeken az alkalmakon lehetőség lesz az elmélkedésre, elcsendesedésre és visszavonulásra – hívja fel a figyelmet a Pécsi Egyházmegye.

A Máriagyűdön 2021. augusztus 9. és 12. között tartandó Lectio Divina lelkigyakorlatra már lehet jelentkezni a Pécsi Egyházmegye honlapjáról könnyedén elérhető regisztrációs felületen. A szállás költségét az egyházmegye támogatja, a részvételi díj ezúttal még az étkezés árát is fedezi.

Fontos tudni, hogy a részvétel védettségi igazolvánnyal, az aktuális járványügyi szabályok betartásával, korlátozott létszámban lehetséges – a jelentkezéseket ennek megfelelően időrendi sorrendben tudják majd figyelembe venni. A felhívás szerint a jelentkezési lapoknak legkésőbb augusztus 2-ig kell beérkezniük. További információk a négy napos programról, annak részleteiről, illetve felmerülő kérdések esetén pontosabb tájékoztatás e-mailen, vagy telefonon kérhető a Pécsi Egyházmegye pasztorális irodájától.

Küldetésük van

„Küldetésetek van!” – ez volt az idei Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó témája, amelyet július elején tartottak. Több különleges előadás várta a rendezvényen az ifjúságot: idén 39. alkalommal szervezte meg a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája a rendezvényt, amelyre elsősorban 16–35 év közöttieket vártak. Az idei nagy sikerű találkozó különlegessége volt, hogy annak három napján Máriagyűdön volt látható a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!