gyerekek

2021.07.16. 16:44

Minden napra volt program a bicsérdi táborban

Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy két egyhetes napközis tábort tartottak a Bicsérdi Általános Iskolában a Csodaszarvas-program keretében.

T. V.

Ám szerencsére azért nem ez volt az egyetlen tábor a nyár folyamán, melyet a helyi gyermekek számára szerveztek. Évek óta hagyomány Bicsérden, hogy ingyenes nyári elfoglaltságot tart az önkormányzat a hét évnél idősebb gyerekeknek, fiataloknak. Az immár negyedik éve megtartott elfoglaltságok szervezői és lebonyolítói is természetesen helyiek voltak.

Vér József polgármestertől megtudtuk, hogy nagyon jól érezték magukat a gyerekek a múlt héten, akiknek a felnőttek minden napra valamilyen érdekes, izgalmas programot találtak ki. Így például voltak sport- és kézműves programok, tex­tilfestés, népi játékok (gólyaláb, zsákban futás, számháború), mozidélelőtt és pécsi kirándulás is. A gyerekek a Tettyére is ellátogattak az egyik nap.

Idén úgy gondolták a szervezők, hogy bevonják a helyi középiskolás diákokat is, akiknek a kötelező közösségi szolgálat 50 óráját volt lehetőségük letölteni a hét folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!