Mohácsi körkép

2021.07.03. 07:00

Mosás és Aratónap lesz, azonban a Dunamenti Halfesztivál elmarad

Ma kerül sor a Mohácsi Sokacok Olvasóköre hagyományos gasztrokulturális rendezvényére, a Dunai Mosásra, jövő hétvégén pedig az Aratónapot is megtartják. A sokak által nagyon várt Dunamenti Halfesztivál viszont sajnos idén is elmarad – írja a Mohácsi Újság.hu.

Máté Balázs (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Löffler Péter

Ahogy végre enyhül járvány, s ennek köszönhetően az óvintézkedések szigora is, végre ismét ellátogathatunk a hagyományos városi rendezvények jó részére, amelyekre nemcsak Mohácsról, hanem közel s távolról is nagyon sokan készülnek, illetve készülnének.

Sajnos a Nepomuki-ünnepséget hagyományos formájában nem tudták megtartani, s már korábban eldőlt az is, hogy idén halfesztivál sem lesz.

A Mohácsi Német Önkormányzat által életre hívott eseményen évről évre egyre többen vettek részt főzőként, vendégként, az éjszakába nyúló mulatságtól hangos volt a város. Tavaly ez a program is a járvány áldozatává vált, s idén sem lesz másképp. A szervezők közlése szerint hosszas töprengés után döntöttek úgy, hogy a számtalan bizonytalansági tényező következtében nem rendezik meg a fesztivált.

A halászlé nem rotyoghat idén

Felmerült, hogy egy későbbi időpontban tartják meg, ám ezt is elvetették, mert a nyár további hétvégéin a városban és a környékén a remények szerint lesz valamilyen egyéb, sok látogatót vonzó esemény, s nem szeretnék, hogy ütközzenek a programok, valamint a már megszokott színvonalat sem tudták volna garantálni. Így mást nem tehetnek, minthogy készülnek 2022-re, amikor is számos újdonsággal és még nevesebb fellépőkkel szeretnék színesíteni a forgatagot.

Ma lesz viszont Dunai Mosás. A program délután három órakor tűzgyújtással indul, majd a menet tánccal, zenével elindul a Sokac-kör épületétől a Sokac-révhez. Ott következik maga a mosás, aztán a hivatalos megnyitó, amit kulturális programok követnek. A bál este nyolckor kezdődik, zenél a Glasovi zenekar, a részvétel ingyenes, de a rendezvénysátorba lépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges. A szervezők várják asztaltársaságok jelentkezését a cserépedényes töltöttkáposzta-főzésre, valamint a szabad tűzön főtt ételek fesztiváljára. Érdeklődni a Sokac-körben és a 20/262-0992-es telefonszámon lehet.

Egy héttel később, július 10-én pedig a Mohácsi Polgárok Olvasóköre tartja a hagyományos Aratónapot, amire szintén várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!