Olvasónk jelezte - mi utánajártunk

2021.08.06. 09:14

A trágyaszag miatt volt orrfacsaró bűz Pécsen

Orrfacsaró bűzre panaszkodtak pécsi olvasóink. Mint közölték, több napon keresztül a város különböző területein lehetett érezni a kellemetlen szagot.

Zsigmond J.

Fotó: Shutterstock

Volt olyan belvárosi lakos, aki azt írta, hogy már szellőztetni sem mer, mivel az esti órákban, amint kinyitja az ablakokat, kintről kellemetlen szag áramlott be a lakásba. Volt olyan üzlettulajdonos, aki azt gondolta, hogy a kukájába dobták a kutyapiszkot és azért panaszkodnak a vásárlói a bolt bejáratánál terjengő elviselhetetlen bűzre. Nemcsak a belvárosiak szenvedtek a szagtól, hanem kaptunk olvasói panaszokat Postavölgyből, Kertvárosból és Uránvárosból is. Sokan találgatták, hogy honnan érkezhet a bűz, volt aki arra tippelt, hogy a környező mezőgazdasági területeken trágyázhattak.

A napokig terjedő kellemetlen szag miatt múlt héten megkerestük a Baranya Megyei Kormányhivatalt, hogy mi okozhatta a bűzt, illetve kaptak-e bejelentést ezzel kapcsolatban. Mint a lapunknak elküldött válaszukban írták, július végén közérdekű bejelentés alapján helyszíni ellenőrzést tartottak a kormányhivatal munkatárai a Pécs-Postavölgytől délre eső területeken. A vizsgálatot követően, a szaghatásokkal érintett telephelyen a kormányhivatal korlátozta a trágyakihelyezéssel kapcsolatos tevékenységet. A telephely üzemeltetőjének délután 5 óra után be kell fejeznie az ilyen jellegű munkákat, a kihelyezett trágyát pedig be kell szántania – tette hozzá a hivatal.

Mint megtudtuk, a zavaró szaghatásokkal kapcsolatban a Baranya Megyei Kormányhivatal eljárást indított a vállalkozóval szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!