bólyi hagyomány

2021.08.04. 19:17

Csirkepaprikás fő majd a bográcsokban a bólyi fesztiválon

Idén immár 22. alkalommal rendezik meg a hagyományos Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált – a megmérettetést vállaló tízfős csapatok már leadhatják jelentkezésüket az Erzsébet Vigadóban, egészen augusztus 30-ig fogadják a nevezéseket a szervezők.

W. K.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendezvényt a szokásos helyszínen, a Kántor-réten tartják, szeptember első szombatján. A főzés ezúttal is csak fával lesz lehetséges, amelyet minden csapat számára a helyszínen biztosítanak majd. Asztalt, padot az Erzsébet Vigadóban lehet foglalni.

Azért, hogy az ételek – amelyek a bólyi hagyomány szerint hosszú lével és ún. „kanalas galuskával” készülnek – nagyjából egy időben kerüljenek a tányérokba, a főzés 15 órától 18 óráig tart majd, az asztalok dekorációját pedig ezúttal is zsűrizik.

A szeptember 4-i fesztiválon – amelynek megtartása az aktuális járványhelyzettől függ – a tervezett program idén is változatos: Hárs József, polgármester köszöntőjét követően Halász Judit szórakoztatja a közönséget, azt követően a Band Of Streets muzsikál, majd 19 órakor az Anna & The Barbies koncertezik, amit az NGR Music Group követ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!