Olvasónk jelezte - mi utánajártunk

2021.08.21. 20:00

Eltűnnek a gyűlölt oszlopok a Malomvölgyi útról

Hosszú idő után végre eltakarítják a forgalmat akadályozó oszlopokat, amelyek megkeserítik a Malomvölgyi úton lakók életét. Bár azt még nem tudni, hogy mikor.

Vizvári Soma

Fotó: Löffler Péter

„A pollereket és a korlátokat a Biokom munkatársai a közeljövőben el fogják távolítani, ezzel sok-sok év után ismét megnyílik a szervizút” – ezt ígérte Csaba István helyi képviselő a lapunknak küldött válaszában. Még június közepén számoltunk be arról, hogy a pécsi önkormányzat már egy éve két ponton is oszlopokkal teljesen lezárva tartja a kertvárosi Malomvölgyi út egy szakaszát. A problémára egy helyi lakos hívta fel a figyelmünket.

– Az útlezárás azt eredményezte, hogy a szállítók, fuvarozók, mentők, betegszállítók többsége jobb híján az épület másik oldalán lévő járdát használja útként, balesetveszélyt, kárt okozva – panaszkodott a nyugdíjas férfi.

Olvasónk pár napja újra felkeresett minket, mivel a problémát azóta sem oldotta meg a városvezetés.

– Az önkormányzat illetékese türelmet kért levelében, de csaknem két hónapig semmi sem történt. Ekkor ismételten írásban fordultam hozzájuk, mire azt írták, hogy július 27-én a táblák helyének kijelölése megtörtént. Egy hét múlva valóban elhelyeztek egy-egy jelzőtáblát – fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az útszakaszra, az oszlopsoron belülre várakozni tilos táblákat tettek, ami elsőre furcsa, hiszen oda épp az oszlopok miatt nem lehet behajtani.

– Egyértelműen az a benyomásunk, hogy időhúzás történik, és a kezdeményezés kifulladására vár az illetékes főosztály és a városüzemeltető – foglalta össze.

Talán végre valóban történik előrelépés

Ezek után kérdeztük írásban a környék önkormányzati képviselőjét, a szocialista Csaba Istvánt, akit már a helyiek is megkerestek tavaly ősszel. A politikus azután meg is nézte a helyszínt a Biokom szakembereivel, valamint a bejelentővel, azonban a problémát azóta sem szüntették meg. Most úgy tűnik, az ügy végre kimozdul nyugvópontjáról, hiszen a városvezető politikus minket egy napon belül tájékoztatott arról, hogy hamarosan eltűnnek a korlátok és az oszlopok.

Csaba egyébként azt állítja, a korlátok és az oszlopok még az ő megválasztása előtt kerültek ki. Ott élő olvasónk erre határozottan máshogy emlékszik. Szerinte a korlátok ugyan valóban évek óta ott vannak, de az oszlopokat egy éve helyezték ki (tehát Csaba megválasztása óta), amivel azt érték el, hogy még annyira sem lehetett megközelíteni a házak bejáratát. Érthető, hogy az ott élők körülbelül azóta tiltakoznak.

– Az ott parkoló autók miatt nem tudtak a helyiek kiállni a garázsból, valamint elzárták az átmenő forgalom elől az utat – indokolta a politikus a korlátok és az oszlopok megjelenését. – A várakozni tilos táblák pedig azért kerültek ki, hogy a korábbi probléma se újuljon ki, azaz ne gátolhassák a parkoló autók sem az átmenő forgalmat, sem a garázsból történő kiállást.

A politikus arra is ígéretet tett, hogy az épület másik oldalán húzódó járdát pollerekkel fogják védeni az autóktól. Hogy minderre pontosan mikor kerül sor, azt Csaba István konkrétan nem közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!