Akadálymentes Turizmus Napja

2021.08.08. 13:58

Értékes élményeket kínálnak idén is

Évről évre egyre népszerűbb az Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn. A rendhagyó turisztikai eseményt immár ötödik alkalommal rendezik meg szeptember 4-én, a szervezők célja az idei évben is az, hogy lehetőség nyíljon kipróbálni olyan tevékenységeket, melyek fogyatékossággal élőként nem, vagy csak nehezen kivitelezhetők.

T. V.

az Akadálymentes turizmus napját szervezték meg a Pécsi tó partján

Különféle élményprogramokat kínálnak elsősorban fogyatékossággal élőknek, hozzátartozóiknak, kísérőiknek, de az ép emberek is részt vehetnek ezeken. Többek között lesz sárkányhajózás, motorozás, horgászat, boccia, látássérültek számára autóvezetés is. Emellett egyéb programok, mint kirakodóvásár, műsorok, gyerekrendezvények színesítik a programot.

Mindenki jól érezheti magát gyerekként és felnőttként egyaránt, miközben felfedezi, hogy a fogyatékossággal élők ugyanolyan emberek mint az épek, így tehát megvalósulhat az esemény fő célja, a társadalmi érzékenyítés, elfogadás is.

A rendezvény ingyenes, de támogatókat, önkénteseket is keresnek, jelentkezni az akadalymentesnap.hu honlapon lehet, s további érdekes információkat is itt találhatunk a nappal kapcsolatban. S a programokról, hírekről, érdekességekről egész évben folyamatosan hírt adnak az Akadálymentes Turizmus Napja Facebook oldalán is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!