II. Pécsi Autósport Fesztivál

2021.08.14. 07:00

Felbőgnek a motorok szombaton Uránvárosban

Ma rendezik a II. Pécsi Autósport Fesztivált a Veress Endre utca sportcsarnokhoz és műjégpályához közeli szakaszán. Az érdeklődőket motoros bemutatóval, mini-sportágválasztóval, valamint bemutatókkal is várják.

Palotás Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: L. L.

A lóerőké lesz a főszerep augusztus 14-én, szombaton a Pécsi Autósport Fesztiválon, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg. Egy „egyszerű” versenynél azonban jóval többet kapnak azok, akik kilátogatnak az eseményre.

Király Gábor főrendező lapunk munkatársának elmondta, a fesztivál gerincét a szlalomversenyek jelentik majd, amelyeken tizenegy kategóriában mérheti össze a tudását a száztíz jelentkező.

– A nézőket számos kísérőprogrammal várjuk. A kínálatban szerepel motoroskaszkadőr-show, kerékpáros szlalomverseny, valamint bemutatót tart a honvédség, a rend­őrség és a tűzoltók. A rendezvényre olimpikonokat és ismert autóversenyzőket is meghívtunk, akikkel beszélgetéseket hallgathat a közönség. Különleges veterán járművek és versenyautók is megtekinthetők lesznek – sorolta a főren­dező.

Király Gábor elmondta, a Lauber Dezső Sportcsarnokban mini-sportágválasztót tartanak, valamint 13 és 17 óra között véradásra is lehetőség nyílik. Mint megtudtuk, a gyerekek ugrálóvárban szórakozhatnak, illetve az érdeklődőket a számos program mellett kis kirakodóvásárral is várják.

Az esemény kilenckor kezdődik és 18 óráig tart majd, a belépés ingyenes lesz. A szervezők több ezer nézőre számítanak.

A rendezvény miatt forgalomváltozásra kell készülni, szombaton reggeltől lezárják a Veress Endre utca Megyeri út és Páfrány utca közötti szakaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!