képgaléria

2021.08.15. 15:30

Megismerhették a pásztorélet mivoltát Szaporcán

A tavalyi év kihagyása után ismét a terelőké volt a főszerep

Móga R.

a20210814_pásztorkutyák terelő és szépségversenye_szaporca_ll_dn

A nagy hőség ellenére rengetegen jelentek meg a Ős-Dráva Látogatóközpontban szombaton, amely az idei esztendőben is a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyének adott otthont. Az egész napos eseményen a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengtek. Emellett a szervezők számos érdekes és látványos programokkal várták a látogatókat.

 

A délelőtti órákban kezdődő rendezvény egy ünnepélyes megnyitóval indult, amelyen a hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatáról is szó esett. Ezt követően vette kezdetét a látványos terelőverseny, amit egy remekül kitalált pályán tartottak meg. Többek között a terelés közbeni forgalmat is illusztrálták, hiszen egy kerékpáros nehezítette a versenyzők feladatát.

A későbbiekben íjászbemutató, régi pásztoreszközök ismertetése, arab lovak bemutatása, valamint a madárvédelemről való érdekességek színesítették a palettát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!