rendezvénysorozat

2021.08.26. 08:10

Pécsre költözik a Richter Egészségváros

Címkék#Richter

F. Sz.

Nagyecsed, 2021. június 21. Megmérik egy nő tüdőkapacitását egy szűrőbuszban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet által közösen indított, hatvankét települést érintő országos szűrőbuszprogram első állomásán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden 2021. június 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Idén 83. alkalommal rendezik meg Pécsett a Richter Egészségváros-rendezvénysorozatát, amelynek a Kossuth tér ad otthont szeptember 4-én. Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont-egyeztetés nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. A szervezők több mint 30 sátorban várják az érkezőket különböző szűrésekre.

Csaba Lajos János, a Richter Gedeon Nyrt. osztályvezető helyettese elmondta, hogy immár 12 éve fut ez a szűrő- és edukációs program, melynek keretében a Richter 3,5 millió forint alapadományt ajánl fel a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika számára, szívultrahang-vizsgálófej beszerzésére. A lakosság úgy tudja gyarapítani a cég által felajánlott alapadományt, ha minél többen mennek el a szűrővizsgálatokra és a tanácsadásokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!