családi fesztivál

2021.08.04. 11:30

Szamárfület kap a vakáció is a nyár végén Pécsen

Aki nehezen viselte a pandémia során a kultúrprogramok hiányát, annak augusztusban lehetősége lesz bepótolni az elmaradást. Két kiemelt programcsomagot érdemes majd aprólékosan átböngészni – két pikniket, az egyik a zenéről (Kodály Központ: Kodály Aperitif – aug. 18–22.) szól, a másik gyermek- és családi programokról (Zsolnay Negyed: Szamárfül Fesztivál – aug. 27–29.).

Mészáros B. Endre

A Kodály Központ körül zajló könnyed komolyzenei programsorozatot, a Kodály Aperitifet korábban már részletesen bemutattuk ebben a rovatunkban – itt elsősorban jazzben lesz impozáns a felhozatal, többek között jön Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél is.

Most inkább a mintegy három tucat játékos rendezvényt hozó Szamárfül Fesztivál érdekességeiből szemezgetünk, mely a vakáció záróakkordjaként augusztus 27–29. között izgalmas ingyenes műsorokkal jelentkezik.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a Zsolnay Negyedben mindezeken túl augusztusban olyan népszerű rockbandák is érkeznek, mint a válogatott hazai zenészekből álló Braindogs (augusztus 18. Pirogránit udvar), mely Tom Waits dalokat játszik igen hitelesen, valamint az Ed Philips and The Memphis Patrol, mely Elvis Presley slágereit tolmácsolja megdöbbentően magas színvonalon (augusztus 26., szintén Pirogránit udvar). Jön továbbá augusztus 7-én a Hild Kultudvarba a Swing Ladies, hogy megidézze az 1930-as évek Amerikáját, Frank Sinatra fénykorát, és a Pirogránit Esték keretében augusztus 12-én fellép a Cymbal Rush is, provokatív jazz-pop zenével.

Nézzük azonban, hogy mit kínál az ország egyik legnagyobb ingyenes családi programsorozata, a Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27–29. között. Nos hallhatjuk zenélni a Szélkiáltót, az Apacukát és Szalóki Ágit, a Kolompos együttest, továbbá láthatunk itt Star Wars hősöket, és megunhatatlan bábszínházi előadásokat. Családilag beszállhatunk interaktív kézműves foglalkozásokba, s a Negyed minden szegletében lesz valamilyen játék. Origami trükköket tanulhatunk, vívóleckéket vehetnek a gyerekek, a Kincses Piacon megunt játékokat csereberélhetünk, a Mosolyország Játszótéren trambulin, picur- és ovis foglalkoztatók, kreatív, kézügyességet és memóriát fejlesztő játékok várják a gyerekeket.

Vata Enikő textiltervező művész a nemezelés rejtelmeibe ad betekintést, marcipánnal gyurmázhatunk, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület pedig állatbemutatókkal, állatsimogatókkal várja a családokat. Lesz Bújócska is Molnár Jacqueline Bújócska című könyve alapján, valamint kollázst készíthetünk a hozzánk közel álló emberekről, szülőkről, nagyszülőkről, eljátszva az arc elemeivel és arányaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!