alapítvány

2021.09.29. 08:02

A Covid árváinak nyújt segítséget Áder János és felesége

A Covid-árvák ügyében tartott sajtótájékoztatót Herczegh Anita a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. György István a területi közigazgatásért felelős államtitkár és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár Pécsett.

Cz. V.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a pályázat fővédnöke sajtótájékoztatót tart a szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek meghirdetett Kreatív Karantén elnevezésű összmûvészeti pályázatról az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. december 29-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita abból a célból hozták létre, hogy hosszú távú, személyre szabott segítséget tudjanak nyújtani azoknak a gyermekeknek, akik egyik vagy esetleg mindkét szülőjüket elvesztették a koronavírus-járvány idején. Az alapítvány féléves működése egyértelművé tette, hogy addig nem lehet hatékony a segítség, amíg az állami, önkormányzati és karitatív intézményrendszer nem működik együtt.

Az elnök asszony számára ez a látogatás lehetőséget biztosított arra is, hogy személyesen találkozzon olyan családokkal, ahol az egyik szülő már nem él.

– A dunántúli megyékben összesen 111 gyermek van, akinek vagy édesanyja, vagy édesapja, esetenként mindkét szülője Covid-betegségben hunyt el – nyilatkozta dr. György István. Eddig egy egyszeri, gyors segítségnyújtás történt. A cél az lenne, hogy egy kiszámítható, rendszeres, havi segítségnyújtást építsenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!