Munkaerőpiaci program

2021.09.26. 13:41

A helyi cégek dolgozóit várják az új lakások Bólyban

Elkészült, és teljesen berendezve várja lakóit a kifejezetten helyi cégek dolgozói számára megépített új szálláshely a város központjában – mint ismeretes, a Pénzügyminisztérium által meghirdetett munkaerőpiaci program keretében több mint 300 millió forint támogatást nyert a beruházásra a bólyi önkormányzat.

W. K.

Fotó: Laufer László

A négy épülettömbből három már elkészült – a hajdani tejüzem helyén megvalósuló projekt összköltsége meghaladja az 560 millió forintot, a különbözetet a város saját forrásaiból finanszírozza.

Szeptember végén, október elején részleges átadást terveznek: húsz, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, bútorozott, wifivel ellátott lakóegység már készen áll arra, hogy a leendő lakókat fogadja, az udvar és a környezet rendbe tételén dolgoznak még a munkások.

Az önkormányzat reményei szerint – mint azt Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől megtudtuk –, október folyamán a használatba vételre is sor kerülhet. A lakások iránt jelentős igény mutatkozik – a parkolóhelyekkel, garázsokkal is rendelkező szálláshely a helyi cégek mintegy nyolcvan dolgozójának biztosít majd korszerű lakhatást.

A negyedik tömb építése pedig – amelynek terveit időközben módosították – hamarosan indul: a szomszédos ingatlan megvásárlásával lehetővé vált, hogy ezt, a többek közt betegszobának, illetve akadálymentes szobának, mosó- és klubhelyiségnek is helyet adó részt az utcafrontig kihozzák.

A szálláshely teljes egészének átadását jövő március végére tervezik, a lakrészeket cégek veszik majd bérbe az önkormányzattól, és a munkáltatók döntenek arról, hogy kik lesznek a beköltözők.

Mint azt Hárs József kiemelte, a fejlesztés eredményeként az ipari parkban, illetve a város egyéb területein működő vállalkozások még vonzóbbá válhatnak, hiszen dolgozóiknak megfelelő szállást is tudnak helyben biztosítani. A lakók közt lesznek a város reményei szerint olyanok, akik idővel le is telepednek Bólyban, házat, lakást építve vagy vásárolva maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!