a civil törekvések sem érdeklik

2021.09.06. 14:00

A kozármislenyi városvezető folytatta a feljelentgetősdit

A baloldali pécsi polgármesterhez, Péterffy Attilához hasonlóan Biró Károly, Kozármisleny első embere is az egyik őt bíráló civilnek támadt neki a bíróságon és a rendőrségen, mert az szerinte többek között azt állította róla, hogy a „polgármester hazudik”.

Bóka M.

A bíróság első fokú határozatában azonban a vádaskodást alaptalannak tartotta, kijelentve, hogy egy közszereplőnek több kritikát kell eltűrnie, mint egy átlagpolgárnak. Mindenesetre a polgármesterhez hű I Love Misleny csoport képviselői is tanúskodtak a perben Biró mellett, valamint két korábbi képviselőjelöltjük is feljelentette a helyi civilt.

A néhány nappal ezelőtt a testülettől 1,8 milliós jutalmat megkapó Birónak azonban ez még nem volt elég, hiszen lapunk információi szerint egy újabb éles, kemény hangú kritika miatt tett feljelentést az egyik önkormányzati képviselővel, Farkas Róberttel szemben. Mint ismert, Kozármislenyben már nem példa nélküli a testületi tagokkal szembeni jogi eljárásokkal való operálás, hiszen korábban azért hurcolt meg az I Love Misleny nevű csoport hathatós segítségével a testület egy másik képviselőt, Varga Évát, mert az nyilatkozott a sajtónak.

Biró az érdemi, városi munka kapcsán azonban napok óta hallgat: egy hete nem válaszolt arra a ténylegesen a polgármesteri munkáját érintő megkeresésünkre, hogy a civilek kérése és az összegyűlt aláírások ellenére miért értékesíti az önkormányzat a Gárdonyi Géza utcai közösségi teret, amely kapcsán korábban pont ő nyilatkozta, hogy „szó sincs telekparcellázásról”.

Lapunk birtokába jutott dokumentum szerint viszont a civilek annyira komolyan gondolták, hogy a közösségi terüket megmentsék, megóvják, hogy egy Angliában élő mislenyi tervezőirodája által elkészített impozáns, részletesen átgondolt ötlettervet is letettek az asztalra.

Ebben öt részre osztották fel a közel 3000 négyzetméteres telket: kerítéssel elválasztott gyermekjátszótérre; tinédzsereknek szóló szabadtéri edzésre is alkalmas területre; felnőttek kikapcsolódását szolgáló részre; kifejezetten parkos-szökőkutas sétálórészre, valamint egy kávézónak helyet adó területre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!