Háromnapos program

2021.09.16. 16:31

A Nemzetközi Veteránjármű-találkozó legidősebb résztvevője 99 éves

Nemzetközi Veteránjármű-találkozót szervez a Pécsi Old Timer Egyesület a hétvégén. A háromnapos programot pénteken a harkányi művelődési háznál nyitják meg, ide várják a legalább 30 éves autók érkezését.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

A járműtulajdonosok este a Harkányi Gyógyfürdőben kapcsolódnak ki, majd másnap reggel 9.30-kor indulnak a szomszédvárba Riegl Gábor siklósi polgármester felvezetésével, aki saját veterán járművével kíséri a csapatot Siklósra.

Az oldtimerek a kórházzal szemben, illetve a legidősebb gépek a központi étteremnél parkolnak le. Ezután a várba invitálják a résztvevőket, majd onnan a dzsámihoz és a szerb templomhoz is ellátogatnak.

A járművek ebéd után Vokány, Újpetre, Palkonya, Villánykövesd, Villány érintésével érkeznek meg a Nagyharsányi Szoborparkhoz, majd onnan egyenesen Harkányba térnek vissza, itt tartják meg a díjkiosztót is. Az autókat vasárnap 10 órától már a pécsi Széchenyi téren lehet megcsodálni. Érdemes elcsípni a járműveket, amelyek közül a legidősebb egy 99 éves fakerekű Buick lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!