Óvatosan!

2021.09.10. 12:27

Gyanús fekete autó járja a megyét

Több bejegyzés jelent meg a közösségi oldalakon, hogy egy gyanús fekete furgon járja Baranyát.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint írták, fiatal gyerekeket szólítanak meg, hogy szálljanak be hozzájuk. A napokban hasonló eset történt Harkányban, ahol két férfi próbált az autójukba becsábítani egy kisfiút.

Az esettel kapcsolatban bejelentés érkezett a rendőrségre. A járőrök leellenőrizték a megadott címet és annak környékét, azonban mint ahogy a baranyai rendőr-főkapitányság megkeresésünkre írta, jogsértés nem volt megállapítható. A rendőrség azt tanácsolja, hogy a szülők figyelmeztessék gyermeküket, hogy ne szálljanak be idegen autóba, mindig legyenek óvatosak az idegenekkel, illetve érdemes határozott szabályt hozni arról, hogy bárkivel bárhova elmenni szigorúan csak az ő engedélyükkel szabad.

– Gyakorolni kell a gyermekünkkel a nemet mondást, illetve beszélni kell arról is, hogy nem mindenki közeledik jó szándékkal. Ne csak a saját gyerekünkre vigyázzunk, hiszen a miénk is kerülhet bajba, és ilyenkor jól jön egy jó szándékú felnőtt segítsége – tanácsolja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!