Döcögve indult

2021.09.01. 20:00

Káosz a közlekedés: újra araszolhatunk az iskolaépület körül

Másként indult a reggel tegnap a városban, az autók száma 7-8 óra között megtriplázódott, több helyen torlódás, hatalmas dugó alakult ki, az iskolák közelében pedig káosz – dudálás, araszolgatás, parkolóhely keresés – jellemezte a forgalmat.

Zs. K.

A megyeszékhelyen a tavalyi tanévkezdésre alakítottak ki két intézménynél kiss&go parkolót az iskolák körül, s a városvezetés tájékoztatása szerint jó visszajelzéseket kaptak a szülőktől és az intézményvezetőktől is a rendszer működéséről, ezért idén további kilenc iskola kapott ilyen helyeket.

Az elgondolás ugyan nem rossz, hiszen csak annyi időre kell megállnunk, hogy a gyereknek adjunk egy puszit és útjára bocsássuk az iskolába, amely tényleg nem tart tovább három percnél, így folyamatosan tudnak cserélődni az autók, megakadályozva ezzel a mindennapos dugókat az iskolák körül.

A gond csak az, hogy mindez csak elméletben működik, a gyakorlat tegnap reggel is mást mutatott.

A Pécsi Jókai Mór Általános Iskolánál már tavaly felfestették ezeket a parkolókat, ennek ellenére nap mint nap katasztrofális állapotok fogadták a közlekedőket. A kiss&go helyeket többször is parkolásra használták a szülők, és aki rövidebb ideig foglalta a helyet, az is 10-15 percre hagyta ott az autóját, ami nyilvánvalóan nem segítette elő a célt, hogy ne alakuljon ki torlódás.

A Móricz Zsigmond tér környéke egyébként nem csak tanítási napokon dugul be, az ott lakók nap mint nap tapasztalják, hogy kora délutánig alig találnak helyet a kocsijuknak, hiszen aki a vásárcsarnokba megy vásárolni, vagy a belvárosban dolgozik, előszeretettel áll meg ezen a területen.

A délutáni időszakban, 16 óra körül még rosszabb a helyzet, ilyenkor nem ritka, hogy a fűre állnak fel az autók, vagy kénytelenek magát az úttestet kiss&go helynek használni, hiszen a parkolók foglaltak. Ha pedig percekig nem halad a kocsisor, jönnek a dudálások és – nem ritkán – a káromkodások is, ezért minél hamarabb meg kellene tanulni használni ezeket az úgynevezett – nevében is egyértelmű – kiss&go parkolóhelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!