szuper!

2021.09.18. 09:02

Ösztöndíjjal segítik a komlói középiskolásokat

Folytatódik a középiskolások számára elérhető települési ösztöndíjprogram a komlói kistérségben – a legjobb tanulók, illetve az első évfolyamokba járók havi 9500 forint támogatáshoz juthatnak, a négyes átlagot elérők 7500, az pedig, aki a 3,5-ös átlag felett teljesít, havi 6500 forinttal számolhat.

W. K.

Barátság ölelés Bárka esélyteremtő tábor hátrányos helyzetű gyerekeknek élménypedagógiával Balatonfenyves 2021.08.11 fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A kistérség meghatározott településein – Bodolyabéren, Hegyhátmarócon, Kárászon, Köblényben, Ligeten, Magyar­egregyen, Magyarhertelenden, Mánfán, Mázán, Mecsekpölöskén, Oroszlón, Szalatnakon és Vékényen – élő középiskolások nyújthatták be máig kérelmüket az önkormányzatokhoz.

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Tárulás a Humán szolgáltatások fejlesztése a Komlói járásban című projektjének részeként írta ki a hónap elején a pályázatot, amelynek egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, valamint a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása a kistérségben. Az ösztöndíjprogramtól – amely már a tavalyi tanévben is elérhető volt – az várható, hogy erősíti a fiatalok helyben maradását, valamint a vidék megtartó képességét.

A ösztöndíj három hónapra, a szeptember 1. és november 30. közötti időszakra szól. Fontos tudni, hogy a támogatásban részesülő tanulók maximális létszáma minden település esetében korlátozott. Ha valamely tagönkormányzat területéről a meghatározott maximális számnál több kérelem fut be, a magasabb tanulmányi átlaggal rendelkező beadványát részesítik előnyben. A középiskolai ösztöndíj támogatás teljes összegét november 15-ig, egy összegben fizetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!