kóstolás Puszta-tetőn

2021.09.23. 15:37

Szórakozás és bortúra várja a résztvevőket Mecseknádasdon

Bor-Barangoló programra hívnak a szervezők szeptember 25-én, szombaton, a településen, ahol négy pincesor meglátogatása és a nyitott pincékben kínált borok kóstolása mellett a vendégek kirándulhatnak és megcsodálhatják a Puszta-tetőről eléjük táruló kilátást.

M. R.

A program különlegessége, hogy díjnyertes helyi borászok szakmai idegenvezetést is biztosítanak a pincejárás során, ahol szó esik majd a mecseknádasdi borokról, a szüret sajátosságairól, illetve a falu látnivalóiról is. Emellett egyénileg is bejárhatóak az útvonalak az ingyenes bortérkép segítségével.

A barangolásban megfáradt borkedvelőket vacsorára is várják a Hetényi Családi Pincészet birtokán. A kellemes hangulatról itt a Trio Jazzeando zenéje és a Dumaszínházból ismert Aranyosi Péter műsora gondoskodik majd.

A pincejárásra délután egy és este hét óra közt nyílik lehetőség, a pincesorokon a kisbuszos közlekedés is megoldott. A kulturális programokra és a vacsorára pedig este hat és tíz között kerül sor. A túra a Trieb-pincesoron a Garai Pincészettől indul, továbbá látogatható lesz a Schlawaker Grund, a Czehmanns Grund és a Rékavölgyi-pincesor is.

Vérükben van a borkészítés

A falu főutcájáról öt pincesor fut fel merőlegesen a Puszta-tetőre, ahol több száz kisebb présház, illetve számos nagyobb családi pincészet sorakozik. A helyi bortermelők meggyőződése szerint a helyi borok kiváló minőségűek, s gondos munka áll mögöttük. A Szőlő- és Bortermelők Egyesületének borászai úgy vélik, szinte a sváb génjeikben van a borkészítés mestersége, illetve a szőlő- és a bor szeretete is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!