száz fős étkezőt kaptak

2021.09.18. 17:02

Új menzával is gazdagodott a bólyi iskola

Megnyitották az iskola új étkezőjét és tálalókonyháját a minap – a bólyiak és az intézmény régi álma vált ezzel valóra.

W. K.

Forrás: Bólyi Önkormányzat

– Az általános iskola tanulóinak már nem kell kilométeres utat megtenniük a kollégium épületéig, eddig ugyanis az ottani ebédlőben tudták csak számukra biztosítani a menzát – hangsúlyozta az átadóünnepségen tartott beszédében Hárs József, Bóly polgármestere. Mostantól azonban már az iskola területén fogyaszthatják el a diákok az ebédjüket: új, száz fő befogadására alkalmas étkező épült, a hozzá tartozó melegítőkonyhával együtt, a régi könyvtár átalakításának eredményeként. A helyiség nagy méretének köszönhetően a várakozási idő jelentősen csökkent, a gyerekek hamar ételhez juthatnak, ugyanakkor a mosogatóhelyiség kapacitását is a gyermeklétszámhoz igazították.

Győriné Meiszter Katalin, az iskolát fenntartó Bólyi Német Önkormányzat elnöke kiemelte, a beruházás megvalósítását a Miniszterelnökség 60 millió forinttal támogatta, az önkormányzat 20 millió forinttal egészítette ki a pályázati forrást.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: a mintegy 80 millió forintos beruházás a helyiek és a kormány összefogásában valósult meg, és kiváló példája a nemzetiségek, az önkormányzat és a kabinet együttműködésének.

Az átadón a 3. c-sek a környezetbe illő műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Hazai dallamok csendültek fel a zeneiskolások hangszerein, majd Isten áldását az épületre Iváncsits Tamás hitoktató mondataival és közös imával kérték.

Felújították

Az 1983-ban épült Bólyi Általános Iskola energetikai felújítása is megtörtént a közelmúltban: a fűtési költségek mintegy ötvenszázalékos megtakarítását eredményező fejlesztésre 116 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat, a korszerűsítés összköltsége elérte a 124 millió forintot – a különbözetet a város saját forrásaiból finanszírozza. A beruházás során a nyílászárókat újakra cserélték, hőszigetelték a födémet, és a homlokzatot is korszerűsítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!