közeleg a tél

2021.10.05. 07:00

Csütörtöktől jelentős lehűlés érkezik térségünkbe, melegszik a radiátor

A következő napokban fokozatos lehűlés veszi kezdetét, így egyre több helyen kezdenek el fűteni. A fűtési időszak a távfűtéses lakásokban szeptember közepétől május közepéig tart – közölte a Pécsi Távfűtő Kft.

Zsigmond József

Mikortól indul a fűtési szezon, szeptember 15-től, vagy október 15-től – tettük fel a kérdést a Pécsi Távfűtő Kft. sajtóosztályának. A korábbi években ugyanis pontatlan információk jelentek meg ezzel kapcsolatban a sajtóban.

– Nem változott a rendszer, a távhőszolgáltatásban a hivatalos fűtési időszak szeptember 15-től a következő év május 15-ig tart. Ez azonban nem azt jelenti, hogy szeptember 15-én el is indítjuk a fűtést – közölte Rozsos Rózsa, a pécsi távhőszolgáltató vállalat és ügyfélkapcsolati menedzsere.

A pécsi távhőszolgáltató több időjárás-tényezőt is figyelembe véve akkor indítja el a fűtést, ha a meteorológiai előrejelzések szerint legalább két egymást követő napon a napi átlaghőmérséklet 12 Celsius-fok vagy az alatt alakul. A következő napokban fokozatos lehűlés várható, szerdáig tart a kellemes őszies idő, majd egy hidegfront jelentős változást hoz. Az eső és a szél hatására csütörtökön a hőmérséklet nem emelkedik 12-13 fok fölé Baranya megyében, így valószínű egyre több helyen indul el a fűtés a lakásokban.

Több lett a távfűtéses lakás

A távfűtött lakások száma lassan emelkedik Pécsen, 2017. január 1-jén 31 434 lakást látott el a PÉTÁV, jelenleg 31 617-et. Október elsejéig ebből 44 lakóközösség kérte a fűtés indítását. Mint megtudtuk, a távhős társasházak 97 százalékának olyan megállapodása van, amely leegyszerűsíti a fűtésindítási, illetve -leállítási eljárást a fűtési időszak elején és végén. A lakóközösségek felhatalmazása alapján a PÉTÁV Kft. az időjárási viszonyoktól függően helyezi üzembe, illetve üzemen kívül a fűtőberendezések központi elemeit. Így a fogyasztók a hőszolgáltatást anélkül tudják igénybe venni, hogy a lakótársakkal folyamatosan egyeztetni kellene ez ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!